KOMMENTAR:

Af Bent Clausen, formand, DBU Jylland


Vi lærer talenter og elitespillere, at de skal drømme stort. Og det er godt.

Men det at drømme stort er ikke forbeholdt talenter og elitespillere på fodboldbanen. Eller ledere og trænere i elitemiljøerne uden for banen.

Når jeg besøger fodboldklubber, møder jeg utrolig mange engagerede og ambitiøse ledere. Vel at mærke ambitiøse på den fede måde. De drømmer om, at ”deres” klub udvikler sig positivt og med tilfredse medlemmer. De drømmer ikke om at blive rige på at udvikle klubben. De ønsker at gøre en forskel for andre. De ønsker at se noget vokse og gro. Og for at kunne se noget vokse eller gro, skal man huske at vande rødderne. Det er tilstrækkelig løn, at de kan se klubben, holdet eller projektet udvikle sig til det, som de forestillede sig. Eller endda mere end det.

Vi skal rose og anerkende, at det er drømme stort, have et mål og udvikle en klub, et hold eller et projekt er anerkendelsesværdigt uanset niveau. Vi skal huske at klappe ildsjælene på skulderen og sige: Stærkt arbejde.

Det er vigtigt at turde drømme stort. For så vil man kunne lykkes med at udvikle sin klub, sit hold, sit lokalområde eller sit projekt på en helt ny måde. Bent Clausen, formand, DBU Jylland

Der er mange ledere, der har været med til at udvikle en klub med store resultater til følge. F.eks. tilfredse spillere, trænere, ledere, forældre. Eller med en stor medlemsfremgang som konkret resultat af indsatsen. Som oftest er medlemsfremgang ikke noget, der kommer tilfældigt, men er resultatet af et stykke kvalitetsarbejde igennem en lang periode. Det lange, seje træk.

Målene behøver ikke været oprykning eller mange talenter. Det kan være en medlemsfremgang på X%, at vi har et godt miljø i klubben eller på holdet, at vi får X antal flere frivillige trænere eller ledere med i vores fantastiske klub, at få et stærkt og involverede lokalområde – eller noget helt andet.

Det er vigtigt, at vi drømmer stort. På alle niveauer. Men tænk ikke kun i oprykninger eller i konkrete fodboldresultater på banen. Tænk stort, bredt og involverende. Så vil man i den grad kunne lykkes med at udvikle klubben, holdet, lokalområdet eller projektet på en helt ny måde.