Når du siger ja til at dømme en børnekamp*, skal du først og fremmest vide, at det slet ikke er så svært. For børnene vil bare have en god oplevelse, og du er mere en vejleder end en dommer.

Når det er sagt, er det klart, at du gerne vil klare opgaven godt, så derfor kan du nu finde nye værktøjer til kamplederen: En kvikguide med hurtigt overblik over reglerne samt en række grafiske beskrivelser af forskellige kampsituationer.

*Op til og med U12


Sådan dømmer du: Find kvikguiden her
Som kampleder har man brug for hurtigt at få overblik over de praktiske opgaver før børnekampen:

  • Bold, overtræksveste, mm.
  • Spilleregler

5 tips til kamplederen

  1. Spillerne er børn, ikke mini-voksne
  2. Vær til stede og vis børnene, at det er fedt at være med
  3. Se dig selv mere som en vejleder end en dommer
  4. Prioritér en positiv oplevelse over reglerne
  5. Snak med spillere og trænere og forklar dine aktioner

Det kan du nu alt sammen finde kort beskrevet i den nye 'Kvikguide til kampledere', der både egner sig til print og mobilskærm. Kvikguiden findes i tre versioner:

Gertblume 300521Vojens 0019 (55)
Kvikguide
3 mod 3
(print- og mobilvenlig)
R3 Begynderstaevne Fchorsens Piger Clausjensen 001
Kvikguide
5 mod 5
(print- og mobilvenlig)


Har du brug for at sætte dig ind i reglerne i den fulde udgave, så kan du finde alle børnespilleregler med grafiske beskrivelser af særlige situationer her:


De nye børnespilleregler er nærmere beskrevet her, hvis du er nysgerrig på, hvor der er ændret og hvad der stadig er, som det plejer.

Derudover kan du finde alt samlet i webafsnittet 'Kampleder i børnekampe' på dbujylland.dk/kampleder. Her har vi også mere inspiration til dig som børnekampleder og til din klub.