I weekenden var 13 forventningsfulde kursister samlet i Vejen til det første af i alt fem DBU Klubplaymaker kurser, som afvikles efter sommerferien.

Kurserne henvender sig primært til trænere, der træner børn i aldersgruppen 3-6 år eller forældre til børnene. Gennem leg og historiefortælling skal trænerne klædes på til at skabe et sjovt og trygt træningsmiljø for de yngste.

Læs mere om DBU Klubplaymaker

Formålet med DBU Klubplaymaker

 • at øge viden om, hvordan en DBU Klubplaymaker skaber et sjovt og anerkendende miljø, hvor alle børn/forældre er velkomne og opmuntres til at lege med bolden og udvikle sig.
 • at øge viden om, hvordan en DBU Klubplaymaker kan bruge leg og historiefortælling og figurer til at engagere børn.
 • at øge DBU Klubplaymakerens viden om, hvordan man udvikler livsfærdigheder, fundamentale motoriske bevægelser og grundlæggende fodboldfærdigheder.
 • at DBU Klubplaymakeren bliver uddannet i at afvikle et trygt, legende og fodboldforberedende miljø, og ville kunne virke i egen klub.
 • at DBU Klubplaymakeren får en teoretisk kort introduktion til de praktiske værktøjer, man behøver for at kunne introducere sjove, tillidsskabende og fantasifulde træninger, der engagerer børn i et positivt miljø, og som er skabt ud fra deres behov.

Blandt de deltagende på kurset i Vejen var børneudviklingstræner i Hover IF, Toke Serritslev. Det var ifølge ham en rigtig god oplevelse at være med på kurset:

- Det var et godt kursus, og jeg føler, at jeg gik derfra med en masse inspiration og ny viden til, hvordan vi kan gribe børnetræningen an, og hvordan vi kan videreudvikle os som klub, fortæller Toke Serritslev og tilføjer:

- Der var en rød tråd igennem hele kurset, og instruktøren formåede at forklare os, hvordan man kan lege de her elementer ind med historiefortælling, så det bliver brugbart i børnetræningen. Det er ikke noget, vi selv har prøvet før, så det bliver rigtig spændende at bruge i træningen fremadrettet, siger Toke Serritslev.

Kurset gav nogle helt nye værktøjer til at gøre træningen endnu mere spændende og forståeligt for de små Søren Motzkus, Føvling/Stenderup UI

En anden deltager på kurset i Vejen var Søren Motzkus fra Føvling/Stenderup UI. Han oplevede en veloplagt instruktør, der kom med konkrete værktøjer til at gøre træningen endnu bedre:

- Det var første gang, at jeg var med på det, så det var virkelig spændende og sjovt. Karina (instruktør på kurset) gjorde det virkelig godt, og så smittede det af, at alle deltagerne virkede engageret i undervisningen. Kurset gav inspiration til at gøre tingene anderledes hjemme i klubben. Især måden hvorpå vi strukturerer træningen for de yngste børn. Vi har tidligere lænet os op af egne erfaringer som spillere, men kurset gav nogle helt nye værktøjer til at gøre træningen endnu mere spændende og forståeligt for de små – blandt andet gennem de 10 små historier, som vi blev introduceret for, siger Søren Motzkus.

Ledige pladser til kommende kurser

Lyder DBU Klubplaymaker som noget for dig? Du kan stadig nå at være med, da der er ledige pladser på kurserne i Sønderborg (30/9) og i Outrup (8/10).

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til uddannelsen, er du velkommen til at kontakte Katrine Viktor Andreassen:

Praktisk info

Hvem kan deltage?

 • Dig der er træner for børn i aldersgruppen 3-6 år
 • Forældre til børnene
 • Dig der ønsker at starte et fodboldtilbud op for denne aldersgruppe

Tid og sted

 • Lørdag den 30. september, kl. 09.00-15.30 - Sundsmarkscentret i Sønderborg (Borgmester Andersensvej 100, 6400 Sønderborg)
 • Søndag den 8. oktober, kl. 09.00-15.30 - Outrup Idrætscenter (Idrætsvænget 29, 6855 Outrup)

Kurset varer 6 timer i alt - 2 moduler á 3 timer. Der vil være indlagt en frokostpause i løbet kurset på en halvtime.

Kursistpris

 • Gratis (en klub kan deltage gratis med max 2 personer – yderligere koster det kr. 700 pr. deltager)
Katrin Viktor Andreassen Til Web
Koordinator Katrine Viktor Andreassen