Solen skinner, men temperaturen er fortsat lav, så det varme tøj er fundet frem sammen med fodboldstøvlerne denne april-søndag, hvor Rødekro IF er klar til andendagen på årets første af tre fodboldskoler.

Fire trænere står sammen med skoleleder Frank Jessen klar ved Fladhøj Idrætscenter i Rødekro til igen at byde velkommen og råbe spillernavnene op for at tjekke, om alle 31 er klar til nogle timer med fodbold og leg efter også at have været i gang lørdag – begge dage i perioden 9-12.

31 spillere født i årene 2015 til 2017 er meldt til microfodboldskolen som optakt til den udendørs sæson, og det er ikke den eneste gang i år, klubben har bud efter den aldersklasse. Til sommer står der igen en microfodboldskole på plakaten, men her bliver det over tre dage.

- Det er en supergod idé for børnene, at vi sådan kan blande mulighederne. En fodboldskole på fem dage er f.eks. for lang tid for denne aldersklasse, lyder det fra Frank Jessen.

230402 Llnpress Rødekroif Mikrofodboldskole (11)
Skoleleder Frank Jessen, Rødekro IF, kalder det superpositivt, at klubberne selv kan bygge sin fodboldskole.

Medlemsfremgang giver blod på tanden
Han tager derfor godt imod DBUs tilbud om at kunne bygge sin egen fodboldskole. Her kan klubberne frit vælge, hvilke årgange og køn, der skal inviteres med på et konkret tidspunkt, og skolen kan frit tilpasses til den målgruppe, klubben ønsker.

Der er selvfølgelig også mulighed for at vælge de tre koncepter, micro over to korte dage, classic over fem dage eller en camp over tre dage.

Spillerne på skolen i Rødekro kommer naturligvis fra lokalområdet, mens nogle af trænerne har adresse i Aarhus, men kendskabet til forholdene i Rødekro IF fejler intet.

- Vi har nogle, der læser ude og som så kommer hjem og bliver en del af fodboldskolerne, fortæller skolelederen.

Rent klubmæssigt glæder han sig i øvrigt over en medlemsfremgang.

- Vi har f.eks. 40 U15-spillere i øjeblikket, men vi har spillere lige fra børn i U5 til U9 og til veteraner plus 55, noterer Frank Jessen, der håber, at fodboldskolerne kan være med til at vække fodboldinteressen yderligere hos deltagerne og give klubben flere medlemmer.

Sådan bygger du din egen DBU Fodboldskole

Vælg imellem 3 smarte plug and play-koncepter:

Micro: To korte dage proppet med sjov og inspirerende træning for de yngste.

Classic: Fem hæsblæsende dage for en bred aldersgruppe af drenge og pigespillere.

Camp: Tre dage med inspirerende og udviklende træning målrettet unge drenge og piger.

Og i virkeligheden er der faktisk også et fjerde valg, nemlig Byg Selv. Her kan I frit vælge, hvilke årgange og køn I ønsker at invitere med på jeres fodboldskole samt tilpasse fodboldskolens længde præcis til jeres målgruppe.