De sorte skyer over forårets sæsonstart på DBU Jyllands turneringer er bogstaveligt talt drevet noget længere væk i løbet af de seneste dage.

Faktisk har de jyske fodboldklubber efter to spillerunder fået gennemført knap 80 procent af alle knap 1000 programsatte kampe.

Og endda på trods af at flere kommuner fortsat er nødsaget til at udsætte åbningen af græsbanerne på grund af den megen nedbør.

Oprindeligt program fastholdes

På den baggrund har DBU Jylland lavet en ny vurdering af den samlede turneringssituation, og konklusionen er ifølge turneringschef, Ole Frandsen, at den planlagte afvikling fastholdes.

”Klubberne har været rigtig gode til at få gennemført kampene trods de vanskelige forhold. De har udnyttet muligheden for at spille på kunstgræs, og de har været fleksible og byttet ude- og hjemmekampe, hvor det har været muligt. Det betyder, at der igen i denne weekend er blevet gennemført rigtig mange kampe. Denne status kombineret med de aktuelle vejrforhold med sol og blæst lige nu betyder, at det ser ud til, at de fleste klubber kan få afviklet deres kampe. Derfor har vi besluttet at fastholde det oprindelige turneringsprogram”, siger Ole Frandsen.

Særlig fokus på Serie 5

Fokus har især været rettet mod Herrernes Serie 5-række, som er særlig sårbar, fordi der skal foretages en midtvejsombrydning allerede i slutningen af april.

Derfor er der et ekstra smalt vindue til at få afviklet et bestemt antal kampe.

Men faktisk er der gennemført over 67 procent af de fastlagte Serie 5-kampe indtil nu, og tallet for første spillerunde forventes at stige til næsten 80 procent inden påske.

Række: Programsatte kampe efter to spillerunder: Gennemførte kampe pr. 2. april: Procent:
Jyllandsserien 1 Herrer        

16

15

93,8

Jyllandsserien 2 Herrer

24

24

100,0

Serie 1 Herrer

48

43

89,6

Serie 2 Herrer

92

82

89,1

Serie 3 herrer

182

158

86,8

Serie 4 Herrer

368

279

75,8

Serie 5 Herrer

207

139

67,1

Kvindeserien Vest

14

13

92,9

Jyllandsserien Kvinder

32

25

78,1

I alt

983

778

79,1

       

Derfor vurderer Ole Frandsen, at det vil være muligt for klubberne at indhente de udsatte kampe inden ombrydningen.

Konkrete løsninger vurderes

”Banesituationen vil fortsat få betydning for turneringsafviklingen hen over påsken. Men vejret er gunstigt, og vejrudsigten er rigtig fin. Derfor tror og håber vi på, at det lykkes for de berørte kommuner at få banerne gjort klar, så der kan spilles efter påske. Vi er i hvert fald vidende om, at banerne allerede er kridtet op nogle steder”, siger Ole Frandsen.

”Men vi vil selvfølgelig følge udviklingen tæt, og vi er parat til at se på konkrete løsninger for de klubber, som kommer lidt i klemme. F. eks. vil vi ikke opkræve bøde, hvis man ønsker en kamp annulleret”, tilføjer turneringschefen.

Han henviser desuden fortsat til den særlige guide, som DBU Jylland har udarbejdet omkring sæsonstarten. Heri anvises de forskellige muligheder, som klubberne kan ty til, hvis græsbanerne ikke er tilgængelige.

Læs også:

Guide: Når kampbanen ikke er klar til sæsonstart