Ud med grimme ord og fedtede burgere. Ind med samarbejde og bælgfrugter.

Tre fagdage med fokus på sundhed, trivsel, bevægelse og foreningsliv. Det er hvad ind- og udskolingseleverne på Vrå Skole har i udsigt 10.-12. maj.

De har i samarbejde med fodboldklubben Vrå/Børglum IF, kastet sig over ”Hovedet, Kroppen, Klubben”, som er et projekt forankret i DBU-regi.

Mogens Juulsen, der er børne- og ungdomsudviklingstræner i Vrå/Børglum IF, glæder sig til fagdagene.

- Det er et supergodt koncept, som vi ser frem til at være en del af. For os har det været vigtigt, at der kommer et færdigt koncept, som vi kan tage udgangspunkt i, lyder det fra Mogens Juulsen.

Flere føl i folden
”Hovedet, Kroppen, Klubben” består af tre fagdage i skoletiden.

De to første dage, ”Trivselsdagen” og ”Sundhedsdagen” foregår på skolen, mens tredjedagen ”Åben Skole-dagen” forgår på Vrå/Børglum IF’s fodboldbaner.

To instruktører med DBU-kasket på står for at organisere dagen på fodboldanlægget. De står for at klæde udskolingseleverne på til at være instruktører for indskolingseleverne.

På den måde arbejder eleverne sammen på tværs af årgangene, og så er håbet, at de ældste elever finder ud af, hvor sjovt det egentlig er at stå for et træningspas eller en station.

- Som fodboldklub håber vi at få nogle hjælpetrænere, nogle føl, der også ønsker at hjælpe til i klubben. Får vi bare én ud af det, så bliver vi glade. Og så håber vi jo også på en god dag, der kan give nogle gladere fodboldspillere, siger Mogens Juulsen, der er ansat på ti timer som børne- og ungdomsudviklingstræner i Vrå/Børglum IF.

De tre fagdage i "Hovedet, Kroppen, Klubben"

 • Trivselsdagen 
  På denne dag arbejdes der med relationer og kommunikation, som redskaber til at forebygge mistrivsel, mobning og ensomhed. Der tages afsæt i kompetencemål, samt færdigheds- og vidensmål for sundheds og seksualundervisning og familiekundskab (SSF).

 • Sundhedsdagen
  På denne dag arbejdes der med sundhed, blandt andet i form af kost og gode vaner. Der tages afsæt i kompetencemål, samt færdigheds- og vidensmål indenfor blandt andet sundhedsfremme og trivsel, idræt og biologi.

 • 'Åben Skole' dagen
  På denne dag lærer indskolingseleverne om foreningsliv, sundhed, glæde og bevægelse. De kommer på mission med Agent SuperSund for at redde frugter og grøntsager fra Grev Mug.
  Udskolingseleverne lærer om foreningsliv, frivillighed, træning af yngre børn, samt om at være instruktør og rollemodel. De slutter af med at få ansvaret for at afvikle aktiviteter for indskolingseleverne.

Samarbejde om de gode relationer
Mogens Juulsen var manden, der tog initiativ til at få ”Hovedet, Kroppen, Klubben” til Vrå. Han har også en anden kæphest, som han forventer, at dagene kan hjælpe med.

- Der er desværre for mange børn og unge, der mistrives. Med tiltaget her kommer der også fokus på mobning og forhåbentlig kan vi være med til at ændre de unges mindset omkring relationerne. Det er vigtigt, at forening og skole kan arbejde sammen, da det jo er de samme børn og unge og deres forældre, der er begge steder, lyder det afsluttende fra Mogens Juulsen, børne- og ungdomsudviklingstræner i Vrå/Børglum IF.

Vrå/Børglum IF og Vrå Skole afvikler ”Hovedet, Kroppen, Klubben” fra 10.-12. maj.

Kunne I også tænke jer at prøve kræfter med ”Hovedet, Kroppen, Klubben”, så læs meget mere om projektet her.