Man skal ikke sende beskeder til en fodbolddommer efter en kamp. Det har en Serie 2-spiller måttet sande, da han har fået én spilledags karantæne for at gøre netop det.

Spilleren følte sig bortdømt i en situation fra en Serie 2-kamp. Hændelsen var blevet videofilmet, og filmen havde tilsyneladende kun yderligere bekræftet spilleren i, at han var blevet bortdømt. Derfor valgte spilleren at sende videoklippet via messenger til kampens dommer med tilhørende tekst:

”Vil gerne vide hvad du ser?”

Beskeden bliver så fulgt op af endnu en kommentar fra spilleren:

”For selvfølgelig er der ikke straffe”.

Der blev ikke yderligere korrespondance, og manøvren har altså kostet spilleren én spilledags karantæne.

Dommere skal ikke forfølges
Kristian Nørgaard Thomsen er formand i DBU Jyllands Disciplinærudvalg, og han mener, det er utilstedeligt, at dommeren bliver kontaktet med beskeder på sine private profil.

- Selvom det kan virke som et uskyldigt spørgsmål, så er det ikke noget, vi kan acceptere. Dommere skal ikke forfølges og stilles til regnskab efter en kamp, han eller hun har dømt. Bestemt heller ikke via digitale platforme, siger han og tilføjer:

- Det kan nemt blive meget grænseoverskridende for dommeren og skabe utryghed. Man skal kort og godt lade være med det, lyder budskabet.

VEO er ikke VAR
I takt med at flere kampe bliver filmet, oplever disciplinærudvalget et stigende antal forespørgsler om kendelser og situationer fra breddekampene. Men det kommer der altså ikke noget ud af, forsikrer formanden for disciplinærudvalget.

- Vi har ikke VAR i breddekampe. Og vi går ikke ind og vurderer på dommerens præstation, fordi det tilfældigvis er filmet. Når kampen er slut på banen, så er den altså slut.

- Det gælder i øvrigt også i på de sociale medier generelt. Det fører ikke noget godt med sig at hænge dommeren ud, lyder det afsluttende fra Kristian Nørgaard Thomsen.

Læs også:

Serie 5-spiller får karantæne for Facebook-besked