Serie 5-spiller får karantæne for Facebook-besked

En Serie 5-spiller fra Jerne IF antastede en fodbolddommer på de sociale medier. Nu er spilleren ikke velkommen i klubben i en periode, ligesom han af DBU Jylland har fået to spilledages karantæne. Klubben får ros for håndteringen af sagen.

Serie 5-spiller får karantæne for Facebook-besked
En brøler på de sociale medier koster nu en Serie 5-spiller dyrt. Foto: Henrik Bjerregrav.
Af: Bob Gisselmann, DBU Jylland Kommunikation

Det koster en Serie 5-spiller fra Jerne IF dyrt, at han skrev ”ludersøn” til en fodbolddommer efter en af klubbens kampe. Klubben har ekskluderet ham for en periode, og DBU Jylland har givet ham to spilledages karantæne for beskeden.

Kommentaren faldt efter en Serie 3-kamp mellem Jerne IF og Næsbjerg RUI søndag 28. april. Her har Serie 5-spilleren fundet frem til dommerens profil på Facebook og via Messenger skrevet direkte til dommeren med den ubehagelige ordlyd.

Morten Martzak er træner for Serie 3-holdet, og han var prompte i sin udmelding, da han dagen efter opgøret fik besked om Messenger-beskeden.

- Jeg tog straks fat i spilleren og sagde, at det vil få konsekvenser. Det var han godt selv klar over, og han var faktisk meget ked af situationen, siger han og fortsætter:

- Jeg vendte den med bestyrelsen, og vi blev hurtigt enige om at forbyde ham at deltage i træning og kamp i en periode. Det var en svær beslutning, da han faktisk er en god fyr, men vi vil også markere, at vi ikke vil acceptere sådan en opførsel, siger Morten Martzak.

Han tilføjer, at de forventer at tillade spilleren adgang igen efter sommerferien.

Så ikke engang kampen
Det pudsige ved sagen er, at Serie 5-spilleren ikke selv overværede opgøret, men derimod var på vej hjem i toget til Jylland, da han skrev beskeden. Han blev opmærksom på kampens forløb og kontaktede derefter dommeren.

- Han havde været til Superliga-kamp og havde jo nok fået en håndfuld øl, så han havde ikke tænkt over konsekvenserne. Men det undskylder selvfølgelig ikke noget. Det er for nemt at sidde bag en skærm og så angribe folk, siger Morten Martzak.

- Jeg blev overrasket og rystet over det. Jeg blev faktisk stiktosset, da jeg ikke vidste, om det kunne koste os point. Men jeg synes, det er rigtigt, at straffen er rettet mod personen og ikke klubben. Vi kan forsøge at opdrage især de unge spillere til også at opføre sig ordentligt på de sociale medier, men som klub kan vi jo ikke stå til ansvar for, hvad folk skriver på de sociale medier, siger Morten Martzak.

Jerne IF har gjort det rette
Fra DBU Jyllands side er det vigtigt at markere, at den slags opførsel naturligvis ikke vil tolereres.

- Helt grundlæggende så skal folk selvfølgelig lade være med at skrive til dommere efter kampene. Det er ikke rimeligt, at dommerne skal belemres med beskeder fra aktørerne, og da slet ikke hadefulde beskeder, lyder det fra formanden for DBU Jyllands Disciplinærudvalg, Kristian Nørgaard Thomsen.

Han er tilfreds med, at klubben selv tager affære og tildeler spilleren en straf.

- Jerne IF håndterer efter min mening sagen helt fint. Og for os vil altid være en vurdering fra sag til sag, hvor stor straf den opførsel vil give, men det er vigtigt for os at markere, at den type opførsel får konsekvenser, siger Kristian Nørgaard Thomsen.

Råd om opførsel på Facebook
DBU Jyllands Fairplayudvalg har udarbejdet otte gode råd til klubbernes færdsel på Facebook. Find dem her.

Log ind