Fairplay-materialer

Vil din klub være med til at sprede budskabet om fairplay og respekt? DBU og DBU Jylland har udgivet en række materialer, som klubber kan bruge til det formål.

Download materialerne her på siden ved at klikke på billederne. Nogle af dem findes også i trykt version.

 

FEJL ER EN DEL AF FODBOLDEN. DET ER RESPEKTEN OGSÅ
For at sætte fokus på den gode opførsel over for dommeren, har DBU Jylland i 2022 udviklet en plakat.

Klubber kan gratis afhente plakaten i trykt version på de regionale kontorer, så længe lager haves.

Eller plakaten kan downloades nedenfor til print eller brug på klubbens digitale medier:

Plakat Dommer 2022

 

 

FAIRPLAY-PLAKATER
DBU Jylland udviklede i forbindelse med respektkampagnen 2015 fire plakater, som klubber kan hænge op for at være med til at sætte fokus på respekt og fairplay.

Respektplakat Pige A3 Print Selv

 

 

8 RÅD TIL FODBOLDKLUBBENS FÆRDSEL PÅ FACEBOOK
DBU Jyllands fairplay-udvalg har i 2019 udviklet otte gode råd til, hvordan klubbens spillere og øvrige aktører bør agere på Facebook.

8 Råd Til Fodboldklubbers Færdsel På Facebook (1)

 

 

FAIRPLAY-KORT
DBU Fyns og DBU Jyllands fairplay-udvalg har udviklet 14 små kort med tankevækkende fairplay-spørgsmål. Idéen er at italesætte de dilemmaer, som man kan støde på som klubperson.

Meningen med kortene er at få fodboldledere og forældre til at reflektere over opførslen og respekten på og udenfor banen. Print og klip fairplay-kortene ud - og tag dem med ud i klubben.

Fairplay Dilemma2017

 

 

DE 10 FORÆLDREBUD
Forældreengagement er en kæmpe ressource og gave til fodbolden. Det er nødvendigt, at børn får opbakning hjemmefra, når de spiller fodbold. Det fremmer motivationen for børnene, giver tryghed og er med til at skabe fundamentet for en livslang tilknytning til et aktivt foreningsliv. Engagerede forældre er en styrke for afviklingen af det daglige klubarbejde og er ofte en hjælpende hånd for træneren.

Men engagementet kan også kamme over, hvis aggressive voksne for eksempel overfuser dommeren, eller hvis en far konsekvent driver sin søn fremad på banen med råb og direktiver, eller hvis kampens resultater pludselig kommer til at spille en uforholdsmæssig stor rolle for de voksne.

Men det kan være svært at tage dialogen om forældreopførsel, der går over stregen. Derfor har DBU Fairplay udviklet en minifolder udformet som et gult kort på forsiden og et rødt kort på bagsiden. Slår man op i folderen findes De 10 forældrebud.

Hensigten er, at kunne uddele minifolderen til forældre på sidelinjen.

  • Download folderen ved at klikke på billedet eller kontakt DBU Jylland for trykte foldere
De 10 Foraeldrebud S1

 

 

FODBOLDTEGNESERIE FOR DE YNGSTE
DBU Fairplay har udgivet en fodboldtegneserie til inspiration for de yngste fodboldspillere og deres forældre eller trænere. Bogen er bygget op omkring en historie om Uma og Elias, der skal spille en fodboldkamp mod det frygtindgydende hold fra nabobyen. Læs bogen med dit barn eller dine spillere, og brug den gode historie til derhjemme og i klubben at diskutere, hvordan man opfører sig på en fodboldbane – både før, under og efter kampen.

Fairplay Tegneserien 2013 S1

 

 

SEJR FOR ENHVER  PRIS?
DBU og lokalunionerne støtter den gode adfærd og tone på og udenfor fodboldbanerne, så både spillere, dommere/kampledere, trænere og tilskuere får en god fodboldoplevelse.

Derfor har DBU og lokalunionerne spurgt hver gruppe, hvad de ønsker af de andre grupper for at skabe en god fodboldkamp for alle og samlet de bedste råd og ønsker i denne folder.

Sejr For Enhver Pris Web S1