Søren Jensen er nærmest synonym med den nordjyske fodboldklub Fjerritslev IF. Den ukuelige ildsjæl har gennem imponerende 44 år været en markant frivillig i klubben, og det har både været som træner, udvalgsmedlem, bestyrelsesmedlem og formand af flere omgange.

For sit enorme virke i fodboldens tjeneste blev han til klapsalver fra 150 deltagere på DBU Jyllands delegeretmøde hædret med DBU Jyllands Rejselegat 2022 i Herning Kongrescenter lørdag 12. marts.

Rejselegatet er en pris, som hvert år uddeles til en helt ekstraordinær fodboldfrivillig, som for at komme i betragtning til hæderen skal have ydet en ulønnet indsats for jysk og dansk fodbold i minimum 30 år.

Her kan du se en video, hvos Søren Jensen bliver overrasket med prisen tilbage i december 2021:

Artiklen fortsætter under videoen.

Mr. FIF om nogen
FIF Fodbold har et tæt og mangeårigt samarbejde med det nærliggende Idrætscenter Jammerbugt. Her er Søren Konnerup centerleder. Han kender Søren ”Fut” Jensen til fingerspidserne og beskriver ham på denne måde.

- Søren er jo om nogen en ægte ildsjæl, der nærmest har bestridt samtlige poster i FIF Fodbold. Han er utrolig pligtopfyldende, ærgerrig og stædig, så han er Mr. FIF om noget. Han brænder bare for FIF Fodbold. Morgen, middag og aften. Året rundt, siger Søren Konnerup, der er centerleder i Idrætscenter Jammerbugt.

Fra talerstolen i Herning berettede Kristian Nørgaard Thomsen, formand i DBU Jylland Region 1, at Søren Jensen betydning er uvurderlig.

- Sørens betydning for klubben er og har været kæmpestor, og han er altid villig til at give en hånd med – uanset hvor stor eller lille opgaven måtte være. Han ved alt, hvad der foregår i klubben og er dagligt i kontakt med flere aktører omkring klubben.

Ægtepar i frivillighedens tegn
Som en helt utrolig bonusinformation skal det nævnes, at Søren Jensens hustru, Mette Lykke Jensen, i 2017 modtog samme hæder fra DBU Jylland.

Mette Lykke Jensen styrer klubbens økonomi og har gjort det omtrent lige så længe som Søren Jensen har været aktiv i Fjerritslev IF Fodbold.

Som modtager af rejselegatet får man en tur til en af herrelandsholdets udekampe sammen med en samlever. Det har både Søren og Mette Jensen oplevet tidligere, men mon ikke de gerne tager en runde mere.

Stort tillykke med prisen!