Pokalfodbold er bare noget særligt. Indimellem sker der ting, som nærmest er naturstridige. De fleste klubber har før eller siden haft specielle opgør; enten med sejr over overmagten eller modsat med skuffende nederlag til undertippede hold.

Fjerde runde af Sydbank Pokalen var ingen undtagelse. Her fandt vi en meget stor overraskelse i det nordjyske.

- De unge spillere kommer i mange år til at tale om dengang, vi slog BI ud af pokalen. Det er noget, der bliver husket i Saltum.

Sådan lyder det med en vis stolthed i stemmen fra Daniel Holm, der er træner for Saltum IF’s Serie 5-mandskab, der på forbløffende vis slog Brønderslev IF’s Serie 1-mandskab ud af turneringen onsdag 18. maj.

- Der var vild stemning. Alle spillerne løb ned til ham, der scorede det afgørende mål. Der var masser af råb og klapsalver på stadion, beretter Daniel Holm.

Angriber med mål i støvlerne
Kampen var efter trænerens udsagn ganske lige. De uimponerede gutter fra Saltum IF kom endda bedst fra start.

- Det er egentlig en kamp, hvor vi er ret godt med, især i store dele af første halvleg. Vi kommer foran 2-0, men går lidt døde på grund af manglende kondi, siger Daniel Holm. Han fortsætter:

- Vi vil gerne ud for at spille vores spil, hvor vi gerne vil have bolden med meget possession. Vi ville ikke bare forsvare den hjem, men tage vores chance. Samtidig har vi et par hurtige frontløbere, der godt kan lide at komme i dybden, lyder det fra træneren, som vurderer, at der var mellem 100-150 tilskuere til kampen.

Det var netop en af raketterne, Marcel Torp Hjørringgaard, der lavede begge målene. Han har i øvrigt lavet imponerende ni mål i pokalturneringen, ifølge Daniel Holm.

Holdene havde på forhånd aftalt, at de ville gå direkte i straffesparkskonkurrence i tilfælde af uafgjort. Det må man grundet en ny regel i DBU Jyllands turneringsreglement.

Da kampen så rent faktisk endte 2-2, gik de til at afgøre kampen fra 11-meterspletten. Her var det Serie 5-holdet, der trak det længste strå, ikke mindst takket være målmanden, Kasper Holm, der tidligere har stået på mål i 2. division. Serie 5-holdet kan derfor se frem til mindst én kamp mere i pokalturneringen.

Tophold i Serie 5
Et nærmere kig på Saltum IF’s nuværende pulje, fortæller da også en historie om et hold med selvtillid. Der er i forårssæsonen gjort rent bord med syv sejre i syv forsøg. Tilmed har de også overvundet fire hold i Sydbank Pokalen. Det er Hjortdal UI (Serie 5), Moseby B (Serie 4), Trekroner IF 98 (Serie 3) og nu altså Serie 1-holdet fra Brønderslev IF.

Saltum IF har en blanding af unge, dygtige spillere og så nogle rutinerede gutter med erfaring fra højere niveau.

- Jeg vil vurdere, at vores hold har niveau som et Serie 3-hold, lyder trænerens vurdering.

I næste runde bliver det Serie 2-holdet fra Skibsby-Højene IF, der skal bide skeer med pokaldræberne fra Saltum IF.

- For os handler det om at få nogle sjove pokalkampe på stadion. Vi er rimelig overlegne i puljen, så det giver noget andet og noget friskt. Men Skibsby-Højene IF kommer nok ikke og undervurderer os på samme måde nu, lyder meldingen fra Saltum IF’s træner Daniel Holm, inden han slutter med en lille forhåbning:

- Det kunne være lidt sjovt at slå dem, så har vi taget et hold ud fra alle serierækkerne.

Kampen i Sydbank Pokalen mellem Saltum IF og Skibsby-Højene IF bliver spillet tirsdag 31. maj på Nols Stadion i Saltum.