Det er rarest at kende ansvarsfordelingen, når man tager til fodboldkamp. Det er bare ikke altid sådan virkeligheden ser ud, når man skal spille kampe i børnerækkerne. For hvem har kampleder-ansvaret til de enkelte kampe?

Det har DBU Jylland nu lavet en guide for. Guiden viser, hvem der bærer kampleder-ansvaret til de forskellige aldersgrupper.

3-mands
3-mandsfodbold afvikles altid som stævner, hvor flere hold deltager. Til disse stævner er det altid holdet, der er først angivet i den enkelte kamp, som er ansvarlig for en kampleder.

Eksempel:
Grindsted GIF – Billund IF
Sønderborg Fremad – Aabenraa BK
St. Restrup – Bangsbo Freja

Til disse kampe er det henholdsvis Grindsted GIF, Sønderborg Fremad og St. Restrup, der vil være ansvarlige for kampledere til de enkelte kampe.

Til kamplederen: Læs reglerne for 3-mandsfodbold

5-mands
I 5-mandsfodbold gælder der lidt andre regler. Her er det nemlig arrangørklubben, der skal stille med kampleder til ALLE kampene på spillestedet (uanset om det er stævnekampe eller enkeltkampe).

Eksempel:
Stavtrup IF er arrangør for tre kampe:
Stavtrup IF – Brabrand IF
Brabrand IF – ACFC
ACFC – Stavtrup IF

Her er Stavtrup IF altså ansvarlig for en kampleder til alle kampene.

Til kamplederen: Læs reglerne for 5-mandsfodbold

8-mands
I 8-mandsfodbold er det sjældent, der bliver spillet flere kampe ad gangen, som man oplever det i 3- og 5-mands. I 8-mandsfodbold er det arrangørklubben, der stiller med kampleder eller officiel fodbolddommer.

Til kamplederen: Læs reglerne for 8-mandsfodbold

Afhold kamplederkursus i klubben
I kan som klub afholde et kamplederkursus hjemme i klubben og få dygtige kampledere til jeres børnekampe. I kan bestille et klubkursus her.

Der er også mulighed for de enkelte trænere/forældre/ledere at tage af sted på åbne kamplederkurser – de kan findes i denne søgeformular.