8:8 spilleregler i ungdomsfodbold

§ 1 Banen

Der spilles på en bane med idealmålene 68 x 52,5 meter eller på tværs af en godkendt 11:11 bane.
Se oversigt over banestørrelserne her.

Straffesparksfeltet
Feltets størrelse er 8 x 25 meter.
Målfelt og straffesparksfelt er identisk.

Straffesparksmærket
Der placeres et kryds midt på straffesparksfeltets forreste linje - 8 meter inde på  banen og midt for målet.
Krydset gælder som straffesparksmærke.

Midterlinjen og - cirklen
Midtercirklen skal have en radius på 7 meter.

Målene
Målenes størrelse er 5 x 2 meter.

§ 2 Bolden
Jfr. Fodboldloven og turneringsreglement.
Bold str. 5 benyttes af U15 Drenge samt ældre drenge og piger
Bold str. 4 benyttes af U15 Piger samt yngre drenge og piger

§ 3 Spillernes antal
Op til 11 spillere hvoraf de 8 må starte på banen.

En kamp kan ikke begynde, hvis et af holdene består af færre end 6 spillere.
En kamp kan færdigspilles uanset antallet af spillere på holdet.

Fri udskiftning er tilladt under hele kampen.
Udskiftning skal ske fra sidelinjens midte under en standsning i spillet.

Tildeles en spiller en advarsel (gult kort) medfører dette en 5 minutters udvisning af spilleren.
Holdet er i den samme periode reduceret med en spiller.

Tildeles en spiller rødt kort, medfører dette udvisning i resten af kampen (jfr. Fodboldloven).
Holdet er i resten af kampen reduceret med en spiller.

§ 4 Spillernes udstyr
Jfr. Fodboldloven.

§ 5 Dommeren
Arrangørklubben sørger for kampleder til kampe i U11 og U12.
Der anvendes autoriseret dommer til kampe i U13 - undtaget i de regionale C-rækker.
For øvrige rækker kontakt regionskontoret.

§ 6 Linjedommere
Anvendes ikke.

§ 7 Spilletid
Spilletiden, der fastsættes af den/de turneringsansvarlige, opdeles i 2 halvlege.

§ 8 Spillets igangsættelse
Begyndelsessparket er retningsfrit.
Spillerne på det hold, der ikke giver bolden op, skal være min. 7 meter fra bolden, indtil den er i spil.

§ 9 Bolden i og ude af spil

§ 10 Betingelser for scoring af mål

§ 11 Offside
Reglen anvendes ikke.

§ 12 Utilladelig spillemåde
Jfr. Fodboldloven (dog er alle frispark direkte).
Det er ikke tilladt målmanden at samle bolden op ved tilbagelægning.

§ 13 Frispark
Ved frispark skal modspillere være min. 7 meter fra bolden
Alle frispark er direkte, dog vil frispark til det angribende hold i modstanders straffesparksfelt, som efter fodboldloven ville resultere i et indirekte frispark, medføre et direkte frispark udenfor straffesparksfeltet – tættest ved forseelsen.

§ 14 Straffespark
Straffespark tages 8 meter fra mållinjen og midt for målet.
Øvrige spillere – bortset fra målmanden – skal være bag straffesparksmærket og min. 7 meter fra bolden.

§ 15 Indkast

§ 16 Målspark
 Ved målspark og frispark i eget straffesparksfelt skal modspillerne være uden for straffesparksfeltet og min. 7 meter fra bolden.
Det er ikke tilladt målmanden at tage bolden op i hænderne og sparke den ud.

§ 17 Hjørnespark
Modspillerne skal være min. 7 meter fra bolden.
For de yngste spillere og til og med U12 årgangen tages hjørnesparket på et punkt på mållinjen mellem sidelinjen og feltet.

Øvrigt

Ekstra spiller på banen
Det er i følgende rækker tilladt at sætte én ekstra spiller på banen, så længe et hold er bagud med tre mål eller mere.
For hver tre mål ekstra et hold kommer bagud, må der indsættes yderligere en spiller, som tilsvarende skal tages ud ved reducering: