Før oprykningschampagnen kan poppes eller nedrykningstårerne kan grædes, venter der en maksimalt spændende sæsonfinale i den kommende weekend.

Alle puljevindere er garanteret oprykning, ligesom alle sidstepladser må æde en nedrykning, men der i mellem er der 141 hold, der skal ud i playoffkampe om at sikre sig enten oprykning eller overlevelse.

Vi konstaterer med glæde, at det med playoff-modellen er lykkedes at bevare maksimal spænding helt til sidste kamp. Ole Frandsen, turneringschef i DBU Jylland

Kun 28 hold er klar til playoff før sidste runde
I weekenden spilles de allersidste kampe i de jyske serierækker, men spændingen er på kogepunktet i langt de fleste puljer endnu.

For at finde frem til, hvilke hold der kvalificerer sig til playoffkampene i uge 25, skal holdene på placeringerne 2, 6 og 7 i hver pulje kendes endeligt. Et enkelt hold fra 6. pladsen slipper nemlig helt for playoff om nedrykning, mens det bedste hold på 7. pladsen skifter en direkte nedrykning ud med en ekstra chance i form af en playoffkamp. Se modellen for op- og nedrykning her.

Derfor er der reelt 186 hold (*brutto) i spil til playoffpladser, og kun 28 hold - eller ca. 15% - er endeligt kendt her tre dage før sidste spillerunde. Når sorteringen af 6. og 7. pladser er foretaget, er der i alt 141 hold (*netto), der skal spille playoffkampe om oprykning eller overlevelse.

- Vi konstaterer med glæde, at det med playoff-modellen er lykkedes at bevare maksimal spænding helt til sidste kamp, lyder det fra Ole Frandsen, turneringschef i DBU Jylland.

Helt fra Jyllandsserien 1 og ned til Serie 4 er det puljens 2'er, der skal dyste i playoffkampe om oprykning, men overlevelseskampen står for nr. 6 og enkelte 7'ere i Jyllandsserien 1 til og med Serie 3, der skal op i mod de formstærke 2'ere fra rækken under.

SÅ MANGE HOLD ER KLAR TIL PLAYOFF
  JS1 JS2 S1 S2 S3 S4 I ALT
Antal kvalificerede hold før sidste runde 0 1 3 1 9 14 28
Antal playoffpladser brutto* 3 9 18 36 72 48 186
Antal playoffpladser netto* 3 6 12 24 48 48 141
Aktuelt kvalificerede hold i procent ift. bruttopladser 0 11,1 16,7 2,8 12,5 29,2 15,1

 

FB Fodbold vil gøre alt for at undgå playoff
I Serie 2 kæmper FB Fodbold med næb og kløer for at sikre sig endnu en sæson i rækken, og med kun 8 points mellem den tætte puljes top og bund er hver eneste kamp vigtig. 

- Det er sjovt at have noget at spille for i hver eneste kamp, lyder det fra cheftræner Jørgen Gjelstrup, FB Fodbold.

Foruden et par skader har det unge FB-mandskab en række spillere, der bliver studenter midt i næste uges playoff-program, og også derfor er cheftræneren topmotiveret for at vinde sæsonens sidste kamp lørdag.

- Vi satser hele butikken på at undgå playoff ved at sikre os en femteplads eller højere, men alle har slået alle i den her pulje, så der skal trylles lidt, siger Serie 2-træneren før skæbnekampen på hjemmebane mod puljens aktuelle 2'er, Fredericia KFUM.

På tværs af alle Serie 2-puljer er det kun et enkelt hold, der har kvalificeret sig til en af rækkens 24 playoffpladser inden sidste spillerunde.

Find hele playoffprogrammet her
Der spilles playoffkampe

  • tirsdag den 21. juni, kl. 19.00
  • lørdag den 26. juni, kl. 14.00


Kampene må godt efter indbyrdes aftale mellem holdene afvikles før det fastsatte tidspunkt.