En sommerhilsen fra DBU Jyllands formand:

Kære frivillige i de jyske fodboldklubber

En kæmpestor tak til jer.

Tak fordi I holder hjulene i gang i fodbolden. Tak fordi I gør en indsats for fællesskabet. Og tak fordi I springer til, selvom I sikkert har travlt og mange andre gøremål.

Jeg har selv haft fornøjelsen af at besøge mange forskellige fodboldklubber og fodboldskoler i den seneste tid, og det har været imponerende at opleve engagementet, virketrangen og det utrolig høje aktivitetsniveau, der udfolder sig rundt omkring i det jyske fodboldlandskab.

Klublivet og fodboldglæden sprudler, og det er ikke mindst takket være alle de mange fantastiske ildsjæle.

Fodboldens stærke fundament

Der har været forskellige skriverier omkring udfordringer med frivilligheden i det danske samfund oven på corona-forløbet. Jeg har heldigvis oplevet, at rigtig mange frivillige er kommet tilbage i fodboldklubberne, og der er fortsat stor interesse for at understøtte den lokale forening.

Naturligvis præger de nye tendenser også breddefodbolden, det vil flere klubber sikkert kunne skrive under på, men jeg er overbevist om, at vores fællesskab og vores fundament er så stærkt, at vi fortsat vil kunne tiltrække dygtige og engagerede mennesker til en frivillig indsats.

Vi kan også se, at spillerne er vendt tilbage oven på corona-krisens frafald, medlemskurven er knækket, og vi er netop kommet ud af en forårssæson med et imponerende højt aktivitetsniveau, bl.a. på stævne- og turneringsområdet.

Klublivet og fodboldglæden sprudler, og det er ikke mindst takket være alle de mange fantastiske ildsjæle.


Der er også gang i en positiv udvikling af hele børnefodbold-området. Indtil nu har hele 134 jyske klubber sagt ja til at blive DBU Børneklub, men vi har plads til mange flere.

Vi føler, at tingene bevæger sig den rigtige vej, og den nye børnestrategi har helt sikkert givet næring til en vigtig kulturændring på området.

Behov for stærke fællesskaber

Som organisation vil vi fortsat kæmpe hårdt for, at der tages hånd om foreningslivet og de frivillige. For fodbolden og de lokale klubber har en utrolig høj værdi og betydning for rigtig mange mennesker. Og der er mere end nogensinde behov for stærke og attraktive fællesskaber.

Med disse ord vil jeg endnu engang takke dig for indsatsen for fodbolden i Jylland og ønske dig en rigtig god sommer.

Med venlig hilsen

Bent Clausen
Formand
DBU Jylland