Koncentrationen lyser ud af øjnene på dem. Kampen er i fuld gang, og det handler om sejren. Der er både jubelscener og ærgrelse over brændte chancer hos spillerne.

Denne fredag er fodbolden imidlertid flyttet fra de grønne baner til indendørs faciliteter, hvor det hele foregår på skærmen i det populære FIFA 21-spil, men intensiteten er som i en match, hvor drengene selv sparker til bolden.

Her tager de i stedet plads ved de opsatte skærme og kæmper mod hinanden i hold – to mod to. eFodbolden står på programmet denne aften i Starup Hallen i sønderjyske Starup nær Haderslev.

Det er Starup UIF, der har inviteret til matcherne, hvor der også kommer hold fra Aabenraa for at være med i aftenens udfordringer.

Formelt er der tale om et såkaldt DBU eFodbold-prøvestævne, som er en perfekt mulighed for at spille sig varm eller starte et helt nyt hold op frem mod starten på den officielle DBU eFodbold-turnering i november.

FIFA 21 21 16 LLN Press For Michael Vesterholm og Michael Bruhn er det vigtigt, at eFodbolden fungerer som et supplement til spillet udendørs. Der er også behov for fysisk aktivitet. Foto: LLN Press

Aktive udendørs
eFodbolden er blevet en bestanddel af aktiviteterne i Starup UIF.

- Der skulle ske noget nyt i klubben, og derfor har vi nu dette tilbud, fortæller initiativtager Michael Vesterholm, der samtidig er næstformand i fodboldafdelingen.

eFodbolden startede i klubben før coronaen, og nu er der etableret en afdeling specielt til de spilleglade, og dem har klubben foreløbig 20-25 af. Det har dog ikke indtil videre givet nye cpr-numre i medlemsregistret.

- Det er alle sammen fodbolddrenge, der også er aktive udendørs, noterer Michael Vesterholm, der styrer tropperne sammen med sin navnebror, Michael Bruhn.


Håber på flere hold
Starup UIF vil gerne udvide eFodbolden og måske også få gang i noget træning.

Rammerne er allerede på plads, så der er mulighed for, at spillerne kan komme til at spille direkte efter skoletid, og der er plads til flere.

Det gælder imidlertid om at holde gang i spillerne – fysisk.

- De skal også røre sig, påpeger arrangørerne af stævnet.

Derfor skal de heller ikke bare sidde foran skærmen disse timer.

- De skal også være aktive, og lige inden vi spiser, er der forskellige muligheder, fortæller Michael Vesterholm.

FIFA 21 21 11 LLN Press Koncentrationen lyser ud af øjnene på spillerne, når der dystes i FIFA 21. Foto: LLN Press

Inden det kommer så vidt, er nogle af drengene dog i gang med forskellige aktiviteter. I den ene ende af hallen spilles der FIFA 21, mens der spilles bordtennis i den modsatte ende.

Siden kommer andre aktiviteter til, inden der skal spises pizza, som DBU har været med til at betale i form af et tilskud.

Men pizzaerne er heller ikke mere end lige spist, inden der igen er gang i de næsten 40 spillere. Med FIFA 21 og andre muligheder i hallen.

Og Michael Vesterholm håber, at der er endnu flere klubber med, når der holdes stævne i eFodbold næste gang.

FIFA 21 21 05 LLN Press Denne aften i Starup Hallen deltager også hold fra Aabenraa, men arrangørerne håber næste gang at kunne samle spillere fra flere klubber til spil og socialt samvær. Foto: LLN Press
 

FÅ HJÆLP AF EN eFODBOLD-KONSULENT

Hvis man som fodboldklub ønsker at komme i gang med eFodbolden, kan man hente gratis hjælp hos DBU’s lokale eFodbold-konsulenter. Alt fra bistand til at få det organisatoriske set-up på plads til hjælp, til registrering af medlemmer til de praktiske og tekniske forhold.

Find din lokale eFodbold-konsulent her.

 

FIND INSPIRATION PÅ HJEMMESIDEN

På vores hjemmeside har vi samlet en masse praktisk information om eFodbolden. Bl.a. hvordan der spilles turneringer i DBU-regi samt svar på en masse praktiske spørgsmål.

Få svar på dine spørgsmål her.