I Frederikshavn-klubben Bangsbo Freja har de oplevet stor medlemsvækst på børnesiden i år. En af årsagerne til den positive fremgang har været tilknytningen af Michael Mathiesen, der er en af DBU Jyllands klubrådgivere. Han dækker rent geografisk Nordjylland (se her, hvem der er klubrådgiver i dit område).

Michael Mathiesen blev hyret til et såkaldt klubudviklingsforløb for cirka tre år siden. Her var fokus i første omgang at optimere arbejdsgangene internt i klubbens organisation, samt at kigge på potentielle udviklingsområder. For som det mangeårige medlem af bestyrelsen, Tommy Pedersen, udtrykker det ”vi har nok gøremål i det daglige, og så kan det være svært at tænke på udvikling”.

Herefter er det løbende blevet til nye halvårsforløb med klubrådgiveren, hvor fokus først var på organisationen, men siden er blevet udvidet til både trænerrekruttering og fokus på børneafdelingen, ikke mindst med tilsagnet om at blive en DBU Børneklub fra 2022.

Michael har været mega hjælpsom Almina Nikontovic, formand i Bangsbo Freja

Altid klar til at hjælpe
Almina Nikontovic har været formand i traditionsklubben siden foråret, og hun har været meget glad for assistancen fra klubrådgiveren, som i hendes periode har haft mest fokus på børnefodbolden.

- Det har været et rigtig spændende forløb og superdejligt. Michael har været mega hjælpsom og er meget grundig. Vi har haft fokus på at optimere vores børneafdeling, og vi har haft løbende kontakt med ham, og han er altid klar til at hjælpe, siger hun og fortsætter:

- Vi havde ham også med på banen, en dag hvor der var masser af børn og forældre til træning. Han var bare god, ikke mindst til at involvere forældrene på sidelinjen. Jeg var næsten parat til at tilbyde ham et job. Han kan bare noget med mennesker og var god til at hive fat i forældrene og inddrage dem, lyder det fra den tilfredse formand.

Hun mener, at klubrådgiver-ordningen er en god mulighed for at udvikle klubben, og at man ikke skal være for stolt til at få hjælp udefra. Især ikke når man nu kan se, at de i Bangsbo har fået flere børnespillere, som er både gladere og dygtigere.

Klubben får et bedre produkt
Tommy Pedersen har siden 1987 siddet i Bangsbo Frejas bestyrelse som kasserer og samtidig haft en stribe andre kasketter i klubben. Han mener at huske, at de siden 2003-2004 har benyttet sig af DBU Jyllands konsulenttilbud, som har skiftet både navn og fokus gennem årene.

Han oplever, at de med konsulentbistanden kan tilbyde omegnens børn og unge et bedre produkt.

- Det er altid godt at få en udefra med neutrale og objektive briller. Det har vi undervejs haft rigtig stor glæde af både i bestyrelsen og på banen. Og med de 2500 kroner et forløb nu koster, så kan alle vist være med, siger den erfarne klubleder.

Både Almina Nikontovic og Tommy Pedersen vil anbefale andre klubber at tilkøbe en håndsrækning fra en klubrådgiver, fx via et klubudviklingsforløb. Her kan I selv bestemme, hvor I gerne vil sætte ind. Og så kan det kompetente korps af klubrådgivere være med til at sætte en retning for netop jeres klub.

Og med de 2500 kroner et forløb koster, så kan alle vist være med Tommy Pedersen, kasserer i Bangsbo Freja