Corona-forløbet har været udfordrende og opslidende for mange ledere og trænere i fodboldklubberne.

Derfor brugte DBU Jyllands formand, Bent Clausen, bl.a. sin beretning på lørdagens delegeretmøde i Brædstrup til at hylde de frivillige og takke for den store og værdifulde indsats under corona-krisen:

- Der skal lyde en meget stor tak til alle jer klubfolk, der gennem svære måneder har holdt liv i breddefodbolden – gennem nedlukninger, genåbninger, restriktioner og utallige nye protokoller. Begrænsningerne og reglerne har ofte været ulogiske og bøvlede, for slet ikke at tale om de situationer, hvor man som klub rent faktisk har fået corona-smitten inden for dørene, sagde Bent Clausen og fortsatte:

- Vi er hos DBU Jylland meget imponerede over det humør, den ansvarlighed og den tålmodighed, der er blevet udvist fra fodboldklubbernes side. Og den ukuelighed og positive tilgang, der har præget rigtig mange fodboldfolk under særdeles vanskelige vilkår.

- Derfor er der alle gode grunde til at sende en dybfølt tak til alle jer her i dag – og til de mange andre tusinde fodboldfrivillige, der gennem vanskelige tider har overholdt myndighedernes restriktioner og forbud, og som har fundet energien og engagementet til at genoplive hverdagen i foreningslivet og genstarte breddefodbolden, sagde Bent Clausen.

Vi er imponerede over klubbernes store ansvarlighed under svære forhold. Bent Clausen, formand, DBU Jylland

Klubbernes store betydning

DBU Jylland-formanden hæftede sig også ved, at corona-krisen har understreget fodboldklubbernes betydning for både samfundet og den enkelte:

- Hvis nogen skulle være i tvivl om foreningsidrættens – herunder fodboldklubbernes – betydning for rigtig mange mennesker, har corona-krisen i hvert fald sat en tyk streg under det. Ordet folkesundhed er blevet brugt mange gange under corona-krisen. Men med forskellige betydninger. Det er bl.a. blevet sagt, at folkesundheden er vigtigere end fodbold – eller idræt i det hele taget. Hvis der dermed menes, at det aldrig må koste dødsfald og sprede sygdom at spille fodbold, er jeg naturligvis 100 procent enig. Men fakta er også bare, at fodbold netop er lig med folkesundhed. Fodbold er motion, fællesskab, velvære, trivsel og livskvalitet. Og derfor har klubbernes indsats været utrolig vigtig – og derfor er mere end nogensinde behov for stærke og attraktive fællesskaber – ikke mindst velfungerende fodboldklubber med engagerede frivillige ledere og trænere, sagde Bent Clausen.

Vigtig genstarts-proces

DBU Jylland-formanden orienterede også om den store genstarts-indsats, der er blevet igangsat i løbet af foråret:

- I skyggen af corona-krisen er der heldigvis blevet spillet en masse fodbold, og vi har siden det tidlige forår haft stor fokus på af hjælpe jer bedst muligt i gang igen – konkret i form af bistand fra vores klubrådgivere samt en række særlige genstarts-initiativer. Bl.a. har vi udarbejdet et omfattende genstarts-katalog, som indeholder mange forskellige værktøjer til bl.a. rekruttering og fastholdelse. Vi har også tilbudt et gratis kickstarts-arrangement til de omkring 300 klubber, som har mistet børne- og ungdomsspillere under corona-krisen. Og om to uger arrangerer vi sammen med en masse af jer et særligt åbent klub-arrangement, lød det fra Bent Clausen, der samtidig forsikrede, at DBU Jyllands genstarts-fokus vil fortsætte ind i efteråret:

Bent Clausen kom i sin beretning desuden omkring temaer som dansk fodbolds nye børnefodbold-strategi, DBU Jyllands skærpede sanktioner i voldssager, reformprocessen i breddefodbolden samt VM i Qatar og den kommende EM-slutrunde.

Beretningen blev godkendt uden bemærkninger eller kommentarer.

Man kan også læse Bent Clausens skriftlige beretning her (PDF-dokument).