Allerede før forsamlingsforbuddet blev sat helt ned til fem personer havde Åbyhøj IF’s U14-hold ikke helt nok banetid på den lokale kunstgræsbane til de ting, de gerne ville nå med 35 spillere i truppen.

Derfor mødtes man en time før banetid i to grupper, der skiftevis havde fysisk træning i gymnastiksalen og løb udenfor.

Nu er udfordringen med banetiden blevet en anden, for nu er træningen rykket hjem til den enkelte spiller. Men det fysiske træningsprogram fortsætter de da bare, nu virtuelt.

Topmotiverede til træning
Til første online træning mødte 32 ud af spillertruppens 35 navne op. Det siger vist alt om motivationen hos 14-årige spillere. Den er i top, uanset om træningen foregår på kunstgræs eller i stuen. Men selvtræning ligger ikke naturligt til U14-spillerne, i hvert fald ikke i praksis.

- De får at vide, at de skal løbe en tur, men det gør 14-årige ikke af sig selv. De skal holdes lidt i ørerne, forklarer forældretræner, Thomas Lund Hansen med smil i stemmen.

Helt som vanligt er træningspassene oprettet i KampKlar, nu modtager spillerne så bare et Google Meet-link et kvarter før træning, så de kan få logget på i god tid.

Form og fællesskab holdes vedlige
30-45 minutter med fysiske træningsøvelser sveder drengene sig nu igennem på hver deres skærm, efterfulgt af en Kahoot!-quiz, som ungtrænerne har uddelegeret til et par spillere.

- Målet er at holde spillerne i god fysisk form, indtil vi kan komme på banen igen. Men det er en bonus, at holdfællesskabet kan holdes vedlige ved siden af også, lyder det fra Thomas Lund Hansen.

Trænerteamet har ikke været nervøse for, at nogle skulle falde fra i nedlukningsperioden. De er vilde med at komme til træning, og det har endda været nødvendigt at sige stop for tilgang til truppen.

I Åbyhøj IF kan selv en corona-krise ikke stoppe U14-træningen, de fortsætter bare virtuelt.

 
Trænerteamet består af to ungtrænere på 18-19 år samt fire forældretrænere. De to ungtrænere har en stor stjerne hos spillerne, og har deres force på træningsbanen samt de fællesskabende aktiviteter. De fire forældretrænere har været omkring holdet de seneste syv år, og klarer primært de praktiske opgaver rundt om holdet: Papirer, programmer og alt uden for træningsbanen.