DBU Jyllands delegeretmøde skulle egentlig have været gennemført lørdag i denne uge.

Men udviklingen i corona-situationen og en stramning af covid19-restriktionerne betyder, at arrangementet er blevet udsat på ubestemt tid.

Indtil den 6. januar var der en generel dispensation fra forsamlingsforbuddet, således at man kunne mødes fysisk op til 500 personer til f.eks. generalforsamlinger. Denne undtagelse gjorde det bl.a. muligt at gennemføre de fire regionale årsmøder i november og december.

Dispensationen er imidlertid nu blevet suspenderet indtil den 17. januar, og der forventes ikke lempelser i nærmeste fremtid derefter, lyder vurderingen fra Danmarks Idrætsforbund, som generelt opfordrer til udskydelse af generalforsamlinger og årsmøder til efter den 1. marts.

Håber på marts

Det er derfor nu dette scenarie, som DBU Jylland arbejder efter, dog samtidig således at delegeretmødet forhåbentlig kan gennemføres inden slutningen af marts, hvor de fleste af DBU Jyllands turneringer (forhåbentlig) kan fløjtes i gang.

Dermed vil klubberne have afklaret eventuelle regelændringer inden turneringsstarten i foråret.

Samtidig ønsker DBU Jylland at koordinere sin planlægning af delegeretmødet med DBU’s og de øvrige lokalunioners tidsplaner for deres tilsvarende repræsentantskabsmøder og delegeretmøder. Det skyldes bl.a. den igangværende breddereformproces, hvor den videre fremdrift afhænger af en række vedtagelser på de forskellige møder.

Ikke aktuelt med virtuel afvikling

Danmarks Idrætsforbunds vurdering er desuden, at et delegeretmøde i den nuværende situation ikke bør afvikles som et virtuelt møde, da medlemmerne ud fra demokratiske principper har krav på en fysisk afvikling. DBU Jylland bakker også op om denne holdning.

DBU Jylland vil melde ud, så snart der er noget mere konkret på plads i forhold til en kommende afvikling af delegeretmødet.