Torsdag aften gav politikerne ”go” til at sætte fodboldtræningen i gang i alle landets fodboldklubber. Godt nok med restriktioner som følge af corona-situationen, men det er trods alt muligt at mærke bold ved fødderne igen på stadion.

I ovenstående videoguide kan du se de vejledninger, der skal følges FØR og EFTER træning. I den kommende uge følger vi op med en videoguide for selve træningsafviklingen, men da DBU naturligvis som alle andre har skullet følge myndighedernes anbefalinger, har guiden helt lavpraktisk ikke kunnet optages på forhånd.

Desuden lancerer vi DBU Træningsprogrammer for alle børne- og ungdomstrænere med særlige corona-godkendte øvelser. Vi offentliggør træningsprogrammerne ligeledes i den kommende uge, her er vi også i fuld gang med at optage videomateriale.

Forberedelser FØR træning
Vi anbefaler, at klubben sikrer en tydelig formidling af Fodboldens Corona-regler til træner, spillere og forældre samt på anlægget, hvor der åbnes for træning.

Generelt henviser vi naturligvis til, at sundhedsmyndighedernes anbefalinger følges. Det betyder bl.a. disse forholdsregler før træning:

  • Det anbefales, at man slet ikke møder til træning, hvis man selv har symptomer på Covid19-sygdommen eller bor sammen med eller har været i kontakt med en person, som er testet positiv. Ingen træning for personer i risikogrupper uden myndighedsgodkendelse.
  • Alle møder omklædt til tiden (ikke før) og går direkte til deres træningsgruppe.
  • Kun træneren har adgang til boldrum og skal alene tage bold og kegler ud.
  • Der vælges et sæt bolde og kegler, som kun må bruges af den enkelte gruppe.
  • Det er ikke tilladt at bruge overtræksveste.
  • Der må trænes i grupper af maksimum 10 personer inklusive voksne, og der må ikke skiftes ud i grupperne under træningen.
  • Drikkedunke skal medbringes fyldte hjemmefra og må ikke deles med andre.
  • Alle spillere og trænere vasker hænder/spritter hænder af, inden de går til træning. Det anbefales, at der i klubben er mulighed for at spritte hænder af.

Sådan gør du EFTER træning
Efter træning er der også nogle nødvendige forholdsregler, du skal være opmærksom på:

  • Alle forlader træningen lige efter den er slut. Anlægget skal forlades alene, ikke i grupper. Trænerne skal være særlig opmærksom ved skiftet mellem træningshold.
  • Træneren vasker alle rekvisitter af med vand og sæbe.

Du kan finde hele corona-protokollen for breddefodboldtræning her og derudover følge anvisningerne her:

Fodboldens Corona Regler Grafik Endelig 08.05.20