I vestjyske Grønbjerg er der under 40 registrerede medlemmer i fodboldklubben, mens der i naboklubben Spjald IF er tæt på 400 fodboldspillere.

Men klubberne kommer til at konkurrere helt på lige fod i den kommende eFodboldturnering, der bliver skudt i gang i midten af marts. For her kommer det nemlig slet ikke an på klubstørrelse og den slags småting.

Bemærk, at din klub også stadig kan nå med. Vi har nemlig udvidet tilmeldingsfristen til 1. marts og det samme med ansøgningsfristen for en Gaming Arena.

Mere liv og fællesskab i klubhuset
Mie Brun Pedersen, der er eFodboldkoordinator på DBU Jyllands Region 2-kontor i Holstebro beretter nemlig om en fælles indstilling klubberne imellem, når det kommer til at starte eFodbold op:

- Stort set alle ønsker mere liv i klubhuset, og ikke mindst at genfinde klubånden, fortæller hun på baggrund af de henvendelser, hun har modtaget.

Og det kan man få med eFodbold. I hvert fald vil den flotte Gaming Arena med TV-skærm, playstation, fodboldtæppe og skamler vække opsigt i de fleste klubhuset. Og formentlig også lokke nysgerrige til. Både de, der allerede nu spiller fodbold, men også dem, der sidder isoleret derhjemme og spiller FIFA alene bag skærmen.

Fokus på aktivering af børn og unge
For eFodbold handler nemlig både om at styrke det fællesskab, der allerede er i fodboldklubben, men også om at aktivere de børn og unge, der måske slet ikke går til fodbold.

Med eFodbold kan de lokkes i klubhuset, og måske på sigt også ud på græsset, hvor de kan (gen)finde glæden ved fysisk aktivitet og det sjove spil.

Og så er eFodbold jo altså ikke kun for børn og unge. Også de voksne må være med. Det kunne måske være et supplement for serieholdet lige at kunne slappe af efter udetræningen med en FIFA-dyst foran skærmen i klubhuset. Og så er der jo konkurrencemomentet med en turnering også, hvor man kan ende til Grand Finals som danmarksmestre.

Din klub kan nå tilmeldingen endnu
Tilmeldingen til eFodbold har to ben. Det ene ben er selve tilmeldingen af holdene i tre rækker - U8-U12, U13-16 og U17+ - og det andet ben er ansøgningen om en obligatorisk Gaming Arena til en absolut favørpris på 5.000 kroner. Fristen for begge dele er udvidet til 1. marts.
 


Find svar på dine spørgsmål om eFodbold
Vi har samlet alle de spørgsmål og svar, vi indtil nu har fået om eFodbold, lige her. Her kan du bl.a. blive klogere på spillerantal. udstyr, råd til eFodbold-miljøet, og meget mere.

Har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte en af vore eFodbold-koordinatorer her i DBU Jylland:
Region 1 - Nordjylland: Michael Frendrup, tlf. 8939 9910
Region 2 - Vestjylland: Mie Brun Pedersen, tlf. 8939 9920
Region 3 - Østjylland: Benjamin Sander Bendixen, tlf. 8939 9930
Region 4 - Sydjylland: Jeppe Frier Hansen, tlf. 8939 9940

DR vr på besøg i Spjald IF fornylig for at høre om eFodbold - se indslaget her. Se også nogle af de mange fakta her nedenfor.

Værd at vidde om eFodbold

Hvad koster det?+

Deltagelse i turneringen koster kr. 300,-/sæson. For det beløb får I 4-7 stævnedage + evt. deltagelse i  slutspil.

Gaming Arenaen koster kr. 5.000. Den indeholder alt det udstyr, I skal bruge, bl.a. TV og PlayStation 4.

Hvlket udstyr skal vi bruge?+

For at deltage i turneringen skal klubben have en Gaming Arena, der indeholder alt det udstyr, I skal bruge. Ansøgning om Gaming Arena og tilmelding til turnering er to separate processer. Man tilmelder hold via KlubOffice og ansøger om Gaming Arena via linket ovenfor.

OBS! Når I køber en Gaming Arena, siger I samtidig ja til at stille med minimum ét hold i både forårets og efterårets turnering. Sker det ikke, vil klubben blive opkrævet et gebyr svarende til Gaming Arenaens værdi fratrukket købsprisen.

Gaming Arenaen er tiltænkt som "kampbane", og der er som udgangspunkt derfor kun én Gaming Arena pr. klub.

Skal vi selv sørge for dommer?+

Der skal som sådan ikke bruges en dommer, men værtsklubben (der hvor stævnet holdes) sørger for en voksen stævneleder, der sikrer, at reglerne overholdes.

Hvem kan spille med?+

Vi udbyder turneringer i aldersgrupperne U8-U12, U13-U16 og U17+. Her kan både drenge og piger samt mænd og kvinder spille med, såfremt de er medlem af fodboldklubben.

Et hold består af 2-6 spillere.

En spiller må kun repræsentere ét hold i løbet af en sæson.

Hvornår spilles turneringen?+

Der er to sæsoner på et kalenderår:

1. Forårssæsonen starter midt marts og afsluttes i juni.

2. Efterårssæsonen starter i september og afsluttes i december.

Hver sæson afsluttes med regionale finaler.

Grand Finals (Danmarksmesterskaberne) spilles i december.

Hvordan skaber vi det gode eFodbold-miljø?+

Vi har udviklet nogle anbefalinger og guidelines, som I kan læne jer op af. 

Se dem her: Det Gode eFodbold-miljø.

I kan også få hjælp af vores eFodbold-konsulenter.

Skal vi bruge klubtøj?+

Vi opfordrer til, at man møder op i klubbens trøjer og viser klubbens farver frem.

Skal vi registrere vores medlemmer?+

Ja, medlemmer registreres i KlubOffice. 
Se hvordan her.