DBU Jylland uddeler hvert år en række legater og priser til nogle af de mange frivillige, som er helt uundværlige i de jyske fodboldklubber. Nu er tiden igen kommet til at indstille kandidaterne til priserne, og alle typer af frivillige kan indstilles.

Er det holdlederen, banepasseren, assistenttræneren, bestyrelsesformanden eller en helt femte i netop din klub, som fortjener et skulderklap for sin ihærdige indsats, vil vi meget gerne høre om det.

Du kan se kravene for de forskellige priser og legater, samt hvordan du indstiller en frivillig til DBU Jylland nedenfor.

DBU Jyllands legater og priser

DBU Jyllands Ungdomslederlegat
Legatet gives til ulønnede ildsjæle, der har ydet en ekstraordinær indsats for en fodboldklub. For eksempel skal modtageren være markant/initiativrig i forbindelse med projekter, specielle tiltag og lignende i klubben. 

Legatmodtageren belønnes med en tur for to til udlandet – så vidt muligt til en af det danske landsholds udekampe. Legatet bliver overrakt på DBU Jyllands delegeretmøde i januar. Indstillinger skal være DBU Jylland i hænde senest 1. oktober 2020.

Her indstiller du en frivillig til DBU Jyllands Ungdomslederlegat

DBU Jyllands Rejselegat
Legatet gives til ulønnede fodboldledere, som har arbejdet for jysk og dansk fodbold i flere end 30 år. Hæderen udløser en tur for to til en international fodboldbegivenhed. Rejselegatet bliver overrakt på DBU Jyllands delegeretmøde i januar. Indstillinger skal være DBU Jylland i hænde senest 1. oktober 2020.

Her indstiller du en frivillig til DBU Jyllands Rejselegat

Gør en forskel-prisen
Prisen gives til ulønnede personer, som har mindst 10 års frivilligt arbejde i klubben bag sig og i alle årene har gjort et eksemplarisk stykke frivilligt arbejde. Modtageren må hellere end gerne have sit virke i klubbens børne- og ungdomsafdeling. Gør en forskel-prisen uddeles til fire jyske fodboldledere – én i hver af DBU Jyllands regioner på de regionale årsmøder. Indstillinger sendes senest 1. oktober 2020.

Her indstiller du en frivillig til DBU Jyllands Gør en forskel-prisen.

Tidligere modtagere af DBU Jyllands priser og legater

Ole Weiersøe, Bredballe IF modtog DBU Jyllands Ungdomslederlegat i 2020. Prisen fik han for sin store indsats i fodboldklubben Bredballe IF i over 20 år. Siden 1997 har han været tilknyttet fodboldklubben. Først som holdleder på diverse ungdomshold, og som årene er gået tæller hans virke nu også alt vedligehold af klubbens områder og hjemmeside til baneopkridter og ungdomsformand.

Alfred Richardt, Jerne IF modtog DBU Jyllands Rejselegat i 2020 for sin store indsats i Jerne IF. Han er indbegrebet af en frivillig ildsjæl og her tjent Esbjerg-klubben i næsten et halvt århundrede. Først som formand for fodboldafdelingen fra 1982-1986 og derefter som kasserer fra 1999-nu. Udover ovenstående poster har Alfred Richardt været med til at starte støtteforeningen Jernes Venner i 1994, og han har også været med til at starte og gennemføre klubbens traditionsrige indendørs julestævne tilbage i 1986.

Villy Hansen, Skagen IK Hos Region 1 blev Villy Hansen hædret for 52 års frivilligt arbejde og modtog Gør en forskel-prisen. De sidste 41 år af dem har været i Skagen IK. På trods af sine snart 77 år er Villy Hansen stadig aktiv i Skagen IK, hvor han både er kampfordeler og bestyrelsesmedlem. Villy Hansen har været frivillig så længe, at han allerede i 1986 modtog den daværende JBU’s sølvnål. I 2003 modtog han DBU’s sølvnål, og i 2005 fik han Skagen kommunes idrætspris.

Preben Rusbjerg, Ejsing Boldklub modtog DBU Jylland Region 2’s Gør en forskel-pris 2019 for sin store frivillige indsats i den lille klub. Han er mangeårigt medlem af fodboldklubbens bestyrelse, han er formand for klubbens boldudvalg og er generelt med i stort set alt, hvad der foregår i klubben. Prismodtageren er ankermand i mange af fodboldklubbens aktiviteter, men hjælper også til med øvrige opgaver i og omkring klubben, fx er han primus motor for klubbens årlige sportsfest, hvor han har fået fodbold på programmet.

Kurt Hansen, Brædstrup IF blev hyldet med DBU Jyllands Gør en forskel-pris i Region 3 for sit frivillige arbejde i Brædstrup IF siden 1992. Her har han efterhånden varetaget hele paletten af forskellige opgaver. Alt lige fra træner, holdleder, sponsoransvarlig og formand for Ungdomsudvalget og dermed også medlem af hovedbestyrelsen. Kurt Hansen har desuden modtaget Årets Biffer i 1998, DBU Jyllands Hæderstegn i 2014, DBU Jyllands Sølvnål i 2011, og i 2014 blev han Æresmedlem i Brædstrup IF.

Kim Langerhuus, Sønderris SK modtog Gør en forskel-prisen i Region 4. Esbjergenseren har igennem 10 år ført an for spillerne i årgang 2004. Siden holdet hed U6, har han trænet de unge drenge. For at sikre at det fortsat ville være muligt at stille et 11-mandsungdomshold, kontaktede han naboklubben Sædding-Guldager IF med henblik på at etablere et holdsamarbejde. Samarbejdet blev en realitet i 2017, og er blevet forløberen til et officielt samarbejde mellem de to klubber helt fra U13. Senest har Kim overladt trænerrollen til nye kræfter, og i stedet bidraget til holdet som holdleder. I dag er han også ungdomsformand.