MENU

Guldhyldest til tre nordjyske ildsjæle

Den ene har været frivillig i sin klub i 48 år, den anden i over 42 år, og den tredje har været formand gennem 35 år. DBU Jylland har hædret tre nordjyske klubledere med jysk fodbolds højeste personlige hæder, Guldemblemet.

Guldhyldest til tre nordjyske ildsjæle
Keld Jensen, Aalborg Freja (til venstre) modtager sit Guldemblem. Til højre Hans Mogensen, DBU Jylland.

AF: Mads D. Larsen, DBU Jylland Kommunikation//

Det er ikke hver dag, at DBU Jylland overrækker et Guldemblem til en klubleder.

Typisk skal man have ydet en frivillig, ulønnet indsats gennem 30-40 år for en fodboldklub for at komme i betragtning. Og gerne som formand, eller på bestyrelsesniveau. I hvert fald skal der være tale om en indsats ud over det sædvanlige.

Men det er i høj grad tilfældet for hele tre fantastiske ildsjæle, som netop er blevet tildelt jysk fodbolds højeste personlige hæder.

Frivillighedens store betrydning

- Frivilligheden er jo selve fundamentet i vores medlemsklubber. Derfor er det noget, som vi i DBU Jylland har stor fokus på og værner om, og derfor er det også baggrunden for, at vi uddeler vores priser, bl.a. Guldemblemet, forklarer Hans Mogensen, økonomiansvarlig i DBU Jylland, der personligt har overrakt hæderen til de tre jyske klubledere.

De tre modtagere er:

KELD JENSEN, Aalborg Freja, har været frivillig leder i sin klub gennem 48 år, og har haft stor betydning for klubbens udvikling. Han betegnes som en institution i foreningen og har stadig enkelte poster. Gennem perioden på de 48 år har han bestridt mange forskellige funktioner – bl.a. 22 år på forskellige bestyrelsesposter, heraf 16 år som formand – fra 1982 til 1997.

Det hele begyndte i 1963, hvor Keld fik træneransvaret for en gruppe ungdomsspillere, og i 1969 trådte han ind i ungdomsudvalget i klubben. Helt frem til sidste år fungerede Keld Jensen som frivillig træner, leder og virkede desuden i sponsorudvalg, festudvalg og var også med omkring planlægningen af Aalborg City Cup.

 


LARS SCHAUMBURG JOHANNESSEN
, Aalborg Freja (til venstre), er en uvurderlig blæksprutte, der har haft stor betydning for sin klubs udvikling. Han har gennem en periode på 42 år udført frivilligt fodboldarbejde på klubniveau, ligesom han har haft frivillige poster i DBU Jylland Region 1. Hans frivillige fodboldliv tog sin begyndelse i 1976, hvor han begyndte som drengetræner, og han kom også med omkring udgivelsen af klubbladet.

I 1980 overtog han posten som kampfordeler – et hverv som han stadig bestrider. I en periode fra 1980 til og med 1990 var Lars med i bestyrelsen som klubbens kasserer. Endvidere har han varetaget mange andre funktioner i klubben, bl.a. sponsor-, cafeteria- og festudvalg, ligesom han siden 2004 har været med i planlægningen af Aalborg City Cup.

 


AXEL PETERSEN
, Svenstrup-Godthåb IF (til venstre): Axel Petersen har gennem en lang årrække været et meget stort aktiv for sin klub. Han var selv aktiv spiller i Sventrup-Godthåb IF, hvorefter han blev træner og holdleder.

I 1981 blev han valgt ind i klubbens fodboldudvalg og allerede i marts 1983 overtog han formandsposten. Denne post bestred han i 35 år indtil sin 70 års fødselsdag i 2018, og han er fortsat aktiv i fodboldafdelingen. Han varetager bl.a. forskellige former for sponsorarbejde, ligesom han er aktiv omkring klubbens salg af julekalendere. Endvidere er han klubbens kampfordeler – en post han fortsat bestrider med stort omhu.

Axel har gennem de fleste af formandsårerne været en flittig og aktiv deltager på årsmøderne i DBU Jylland Region 1 samt på delegeretmøderne i DBU Jylland. Hans hjerte banker for børne- og ungdomsfodbolden, og han arbejder målrettet på at skabe optimale forhold og betingelser for disse aldersgrupper.

86 indehavere af Guldemblemet

Overrækkelserne af de tre Guldemblemer fandt sted ved arrangementer i henholdsvis Aalborg Freja og Svenstrup-Godthåb IF.

Man kan læse mere om Guldemblemet her, bl.a. de præcise kriterier for modtagelse, ligesom man kan finde en komplet oversigt over alle 86 modtagere af prisen.

 

 

Log ind