Matchdag kan sende nye studerende ud i nordjyske klubber

Et nyt initiativ fra DBU Jylland giver op imod 1300 nye studerende fra den nordjyske uddannelsesinstitution UCN og en række nordjyske fodboldhold mulighed for at møde hinanden.

Foto: Søren Palmelund

En idé fra DBU Jyllands herreseniorudvalg kan smelte nordjyske fodboldhold og nye studerende sammen. Foto: Søren Palmelund

Mange unge fodboldspillende mennesker har netop forladt den trygge base hjemme hos mor og far, og har søgt ind til en af de jyske studiebyer for at bo og læse.

Desværre viser statistikkerne, at en del af de nye studerende dropper fodbolden, når flyttekasserne er pakket ud på den nye adresse. I stedet melder de sig ofte ind i en fitnessklub eller dropper helt at være aktive.

Det ønsker DBU Jyllands herreseniorgruppe at ændre på. Derfor har de skaffet de nordjyske klubber adgang, når den store, aalborgensiske uddannelsesinstitution UCN, holder sin store intro-sportsdag fredag den 14. september, hvor flere end 1000 nye studerende dukker op.

Stand med driblebane og fartmåler

En af idéfolkene bag er Paw Stefan Jensen, som udover at være med i DBU Jyllands herreseniorgruppe, også er kampfordeler i Hune B. Og den nordjyske ildsjæl glæder sig til at prøve kræfter med eventet.

- Vi satte os sammen i herreseniorgruppen og aftalte, at ”vi må gøre noget”. For det er både ærgerligt for fodboldklubberne og for dem, som stopper med at spille fodbold, at de skal undvære sporten og fællesskabet, bare fordi de får en ny adresse, siger Paw Stefan Jensen, som ser eventet som en rigtig god rekrutteringsplatform.

- Vi tager blandt andet med en driblebane og en fartmåler med, hvor de studerende kan prøve sig af. Så kan de unge og klubberne tage en snak med hinanden og finde ud af, om ikke de to parter er et godt match, siger han, og skyder på, at mindst en lille håndfuld fodboldklubber vil dukke op på dagen.

Et forsøg som kan vokse

Paw Stefan Jensen ser i første omgang eventet på UCN som et forsøg. Bliver det en succes, så kan det sagtens være, at det bliver bredt ud til andre studiebyer på sigt.

- Vi overvejede at lave det her som et særskilt arrangement, så vi f.eks. selv kunne bestemme, at det skulle afholdes i en weekend. Men vi vurderede alligevel, at fordelene ved at koble os på UCN’s sportsdag var så tilpas store, at det var et godt sted at starte, siger den idérige klubmand, som sammen med sin klub, Hune B, havde held med at rekruttere hele 12 nye spillere sidste sæson. Og det blot med nogle enkelte tryk på tastaturet.

- Jeg skrev i en facebookgruppe for nye studerende i Aalborg, at vi havde en god fodboldklub i Hune, og at de var meget velkomne til at komme og se, om det var noget for dem. Det var der 23, der svarede på, at det kunne de godt tænke sig, og herudaf er der 12, som har spillet en kamp for os, siger han.


Log ind