Tidligere håndboldstjerne er blevet fodboldformand

Nikolaj Veje Rasmussen var et af landets helt store håndboldtalenter. Nu er han formand og spiller hos den aarhusianske fodboldklub Young Guns Athletics.



Nikolaj Veje Rasmussen har taget turen fra Håndboldligaen til 7-mandsfodbold. Foto: Privat

Nikolaj Veje Rasmussen var udskreget til at være et af landets største håndboldtalenter. Men pludselig sadlede han om som 23-årig. I stedet for at bruge det mest af sin tid på at være professionel håndboldspiller, valgte han i stedet at blive selvstændig erhvervsdrivende.

Men det er ikke den eneste transformation, som den sympatiske østjyde har været igennem. Fra at være på kontrakt hos Aarhus Håndbold i Håndboldligaen er han nu blevet formand, kampfordeler og spiller for den lille fodboldklub Young Guns Athletics, som har et enkelt hold, som spiller i DBU Jyllands 7-mandsrække.

- Da jeg skruede ned for elitesport gik det hurtigt op for mig, at fodbold var et oplagt alternativ. Det er en superfed sportsgren. Jeg har også prøvet at spille håndbold på motionsplan efter mit karrierestop, men det var bare ikke helt så sjovt, når jeg allerede havde prøvet at være professionel håndboldspiller. Forskellen var for stor, siger den nu 27-årige Nikolaj Veje Rasmussen, som er søn af den danske håndboldlegende Erik Veje Rasmussen.

Tændingsniveau som i Håndboldligaen

Nikolaj Veje Rasmussen startede med fodbold fordi han savnede fællesskabet og hyggen ved holdsport. De administrative opgaver, som han også løser, fulgte ligesom bare med.

- Jeg får en del mails fra DBU Jylland, men det gør ikke noget, for det er sjovt at få tingene til at fungere i klubben. Og nogen skulle jo klare det. Men jeg må nok også indrømme, at jeg løser de administrative ting mere af nød end af lyst, siger Nikolaj Veje Rasmussen som især er overrasket over én ting i breddefodbolden. Nemlig hvor højt tændingsniveauet er.

- Altså, nogen tror jo det er Anfield Road de løber ud på, og ikke Trige stadion eller et andet sted. Det viser bare, at man vil vinde ligeså meget i breddefodbolden som i professionel håndbold. Men jeg er nok lidt overrasket over, hvor ofte der er nogen, som kammer lidt over. Men der er altid nogen til at få folk lidt ned igen, siger han.

Næsten alle håndboldhold spiller fodbold

Selvom Nikolaj Veje Rasmussen tidligere brugte det meste af sin tid på håndbold, så er fodbold er ikke nogen fremmed sportsgren for ham. Ikke nok med at han i børne- og ungdomsårene spillede for VRI, så er der også en anden kuriositet, der ligger til grund for det familiære forhold til fodbold.

- Jamen jeg tror, at stort set alle håndboldhold spiller indefodbold som opvarmning, fordi det er så skide sjovt. Det vil de fleste håndboldspillere rigtig gerne, siger han med et grin og understreger, at sporten ligger ”lige til højrebenet” for mange håndboldspillere.

- Der er jo den her leg med en bold, som de to sportsgrene har til fælles. Der er bare rigtig mange af de samme mekanismer i spil – ikke mindst hyggen i omklædningsrummet og hele fællesskabsfølelsen, siger han.


Log ind