MENU

Ugens træningsøvelse: Hammeren

I uge 13 byder ugens træningsøvelse på en interessant omstillingsøvelse, hvor der er garanti for sved på panden og masser af action.Træningsøvelsen i uge 13 byder masser af intensitet, skud på mål og tempo. "Hammeren", som øvelsen hedder, kan tidligst bruges fra U10. 

God fornøjelse på træningsbanen.

Formål: At spillerne får lov at køre en masse hurtige omstillinger. De skal igennem øvelsen få en forståelse af, hvor vigtigt det er, at holde tempo i løbene og pasningerne. Herudover skal de have forståelsen for, at der kun løbes og spilles dybt, og at bolden skal bevares centralt så længe som muligt.

Beskrivelse: Gul nr. 7 server en bold op på gul nr. 9 (spidsangriber), som er faldet lidt ned i banen. Han spiller i støtte på gul nr. 11, og herefter spilles der 3:2 mod blå nr. 4 og 5.
Når gult hold er kommet til afslutningen, eller angrebet er blevet brudt, starter 2 spillere fra blå hold ved, at den ene server bolden op på deres spidsangriber (blå nr. 9), og de spiller nu 3:2 mod de 2 gule, som før var offensive spillere, men nu skal agere forsvarsspillere.
Sådan fortsættes øvelsen.

Progression:
-
Der kan spilles på tid. Man kan sige, at der skal afsluttes inden for fx 8 sekunder, hvorefter omstillingen er død, og det andet hold kan starte en ny bold. Det sender et signal om vigtigheden i at komme til afslutning hurtigt.
- Man kan lade spidsangriberen tage den første bold med frem i banen, så han ikke skal spille i støtte, før den er sat i spil. Det vil give spillerne flere muligheder. 

Instruktionsmomenter: 

- Tempo i løb omkring boldholder
- Temperering af pasninger
- Spil i rum (løb og spil dybt)
- Bevare bolden centralt og opsøge pres

Se animation af øvelsen:Se også

Ugens træningsøvelse uge 12: 5:5 med højt pres

Log ind