3 gode råd når banen ikke er klar til sæsonstart

Den vinterlige start på foråret har været hård ved fodboldbanerne. Sådan lyder meldingen i visse jyske kommuner. Her er tre gode råd til, hvad man kan gøre som klub, hvis kommunen lukker banen i op til turneringsstart.



Frosten kan forsinke sæsonstarten på græsbanerne. Grafik: DBU Jylland

Marts har været usædvanlig kold og snefyldt mange steder i Jylland.

Og selv om temperaturkurven er godt på vej opad, så har bl.a. Aarhus Kommune set sig nødsaget allerede nu at melde ud, at kommunens fodboldbaner er lukket helt indtil 15. april.

Og hvad gør man så, når man er fodboldklub, og sæsonstarten venter lige om hjørnet?

Spillerne tripper for at komme i gang

Ifølge lederen for DBU Jyllands turneringsafdeling, Ole Frandsen, så situationen uheldig – for fodboldspillerne tripper for at komme i gang efter en lang træningsopstart.

- Mange har været i gang med at finpudse formen siden starten af januar, og jeg tror, at hvis du spørger spillerne, så vil de bare gerne i gang med spille om point nu, siger han, og understreger, at der er stor forskel på, hvordan de forskellige kommuner vurderer underlaget.

Tre muligheder hvis kampbanen er lukket

Ifølge Ole Frandsen så er der reelt tre muligheder, hvis kommunen lukker banen, som det f.eks. har været tilfældet i Aarhus kommune.

Mulighed 1: Står man til at skulle møde et hold på hjemmebane, som har adresse i en kommune uden for jeres egen kommunegrænse, så kan man vælge at bytte rundt, så man spiller på udeholdets hjemmebane først. Så spiller man i stedet hjemmekampen senere i sæsonen, hvor man ellers skulle have spillet på modstanderholdets hjemmebane.

Mulighed 2: Spil på kunstgræs. Har du mulighed for at spille på kunstgræs så kan du forblive som hjemmehold – og der er efterhånden kommet rigtig mange jyske fodboldbaner med kunstige strå.

Mulighed 3: Man udsætter kampen. Der er jo to og en halv måned at spille kampen i, før sæsonen slutter, så det burde kunne lade sig gøre. Men det må være sidste option, for spillerne tripper for at komme på græs.

Log ind