Seriehold er eksperter i clean sheets

Hanstholm IF er efterhånden ”dem, de andre ikke vil lege med”. I sæsonens første ti kampe, hvoraf de to dog er vundet uden kamp, har de endnu ikke indkasseret ét eneste mål.



Hanstholm IF har et fremragende sammenhold, og der møder op imod 30 spiller op til træning - hver gang. Foto: Privat

Serie 4-holdet fra Hanstholm IF har et forsvar, som virker sværere at gennemtrænge end et Franz Jäger-pengeskab.

I sæsonens første ti kampe har holdet fra det nordvestlige Thy endnu til gode, at lukket et mål ind. Selv om to af kampene er vundet uden kamp, så giver det stadig sammenlagt 720 minutters turnerings- og pokalfodbold uden at indkassere ét eneste mål.

- Vi har været rigtig stærke i år, og det har næsten kun været farligt for vores målmand, hvis han selv har været ved at klumre i det. Men han er nu god, selv med fødderne, lyder det fra holdets holdleder, Casper Ægidiussen, som ellers mener, at hele holdet skal have æren for det hermetisk lukkede mål.

- Vi har bolden det meste af kampene for tiden, og hvis vi taber den, så presser vi højt og får den genvundet. Så det er ikke mange skud, der har været i mod os i år.

Vil holde nullet hele sæsonen

Allerede tirsdag aften skal Hanstholmerne igen i aktion, når tredje indledende runde af DBU Pokalen, og Frøstrup/Hannæs IF fra Serie 3, venter. Casper Ægidiussen forventer dog på ingen måde, at det kommer til at gå ud over holdets clean sheet-stime.

- Vi skal da holdet nullet igen. Selv om De er stærke, så er det helt klart det, vi går efter, siger holdlederen, som tror og håber, at der kommer til at gå længe, før holdets målmand må hente bolden ud af eget net.

- Jeg håber, at det først sker midt i næste sæson. Men i første omgang går vi helt klart efter, at gå igennem hele denne sæson uden at indkassere mål, siger han.

Ny, forbedret træningskultur

Opblomstringen i Hanstholm IF, som sidste år rykkede ned fra Serie 3, er ikke nogen tilfældighed. Det skyldes kort og godt, at gammel kærlighed aldrig ruster.

- Vi har fået en masse af vores gamle spillere hjem igen. Inklusiv mig selv, som er tilbage i Hanstholm IF efter ti år i Aarhus. Og til hver træning og kamp, så fylder vi to biler med spillere, som er bosat i Aalborg, som tager turen til Hanstholm. Så vi har omkring 30 mand til træning hver gang, og det har vi bestemt ikke været vant til, siger Casper Ægidiussen.

- Og det er dét, der skal til, for at en klub som vores kan få succes, siger klubmanden, som nyder at være tilbage i den nordvestjyske fodboldklub.

Her kan du se, om Hanstholm IF får skovlen under de højere-rangerende lokalrivaler

Her kan du se Hanstholm IF’s Serie 4-pulje.

Log ind