Formand ved et tilfælde

Signe Maibom Krøjgaard gik til Ry Fodbolds generalforsamling i september som ny og nysgerrig – men endte med at blive formand. Hendes vej til formandsposten i klubben er lige så utraditionel, som hun selv er som frontfigur i en mellemstor, jysk fodboldklub.


Signe Maibom Krøjgaard havde ingen intentioner om at blive fodboldformand, men endte alligevel med at blive det. Foto: Casper Dalhoff

Det var ikke meningen, at Signe Maibom Krøjgaard skulle andet end at være med på en kigger, da Ry Fodbold i september 2017 afholdt sin ordinære generalforsamling. Men da ingen meldte sig som suppleant, stak hun fingeren i vejret.

En måneds tid senere afholdt bestyrelsen konstituerende møde. Igen var der ingen, som meldte sig, denne gang da det ledige sæde for enden af bordet skulle overtages.

- Jeg tænkte, hvis de andre peger på mig, så siger jeg ja, men jeg bringer ikke mig selv på banen, siger Signe Maibom Krøjgaard og tilføjer, at en suppleant egentlig ikke kan overtage en formandspost.

Men da de andre så pegede på Signe, og var enige i, at hun var den rette, løste de det lovtekniske ved at lade et ordinært medlem blive suppleant – og dermed var vejen til formandsstolen banet for den 37-årige Signe Maibom Krøjgaard.

Skal fortsat være en fed forening

Selvom hun er ny som fodboldformand, så har hun erfaring med bestyrelsesarbejde fra udviklingsorganisationen IBIS. For Signe Maibom Krøjgaard er det en æressag at tage ansvar for fællesskabet.

- Jeg er glad for, at jeg har gjort det. Det er et privilegium at arbejde sammen med andre engagerede kræfter. Vi har forskellige interesserer, men deler et ansvar for fællesskabet, siger formanden her efter små fem måneder på posten.

- Mit mål er at få styrket klubbens ”vi løfter i flok-mentalitet”. Jo flere vi er, der hjælper – des færre opgaver har vi hver især. Og så at folk fortsat skal synes, Ry Fodbold er en fed forening at være i, siger Signe Maibom Krøjgaard, der til daglig er leder i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

- Jeg udvikler mig som leder via bestyrelsesarbejdet i klubben. Og så tænker jeg da også, at det pynter på mit CV.

Mødelokale fremfor omklædningsrum

Den ihærdige mor til to fodboldpiger, hvoraf hun træner den ældste på 11 år, kan godt lide at tænke i de større linjer. Hun foretrækker taktik i bestyrelseslokalet fremfor taktik på træningsbanen.

- Jeg er ikke fodboldfaglig, så det må andre tage sig af. Men for mig er det naturligt at tage ansvar og sætte en retning. Jeg føler ansvar og trives ikke i faste opgaver som at modtage nye spillere eller indkræve kontingent.

Som øverstkommanderende i en stor forening er det indimellem nødvendigt at gå forrest. Signe Maibom Krøjgaard har da heller ingen problemer med at tage styringen.

- Som formand er det nødvendigt en gang imellem at skære igennem, også hvis snakken til bestyrelsesmøderne afviger for meget fra dagsordenen. Og jeg har det godt med at træffe beslutninger, selvom jeg ikke mener, at jeg som formand skal være styrende. Det er jo team-arbejde, understreger hun.

Formandskasketten sidder godt

Signe Maibom Krøjgaard har et krævende job, en familie, er træner for datteren, spiller selv oldgirls og er altså formand i klubben. Men alligevel har hun ikke fortrudt, at hun har taget formandskasketten på.

- Nej, jeg er slet ikke afskrækket fra det. Mine forventninger om, hvor meget tid det kræver at være formand, har vist sig ikke at holde stik. Meget af arbejdet kan laves om aftenen, og det passer mig rigtig godt, at jeg selv har råderet over, hvornår jeg laver klubarbejde, siger hun og tilføjer, at hun som regel bruger et par timer hver mandag aften på at svare mails og tænke i Ry Fodbold.

Alt i alt er det en glad og tilfreds formand, der efter ganske kort tid i spidsen gør status.

- Jeg er positivt overrasket over at sidde med i bestyrelsen. Det er jo også vigtigt at huske på, at jeg som ny formand ikke skal reformere hele klubben - det kører jo i forvejen på grund af de øvrige frivilliges gode indsats, slutter den grønne formand.

Læs mere

Artiklen om Signe Maibom Krøjgaard er med i DBU Jylland fodboldmagasin, Jysk Fodbold. Du kan læse hele magasinet helt gratis.

Log ind