MENU

Ugens træningsøvelse: 5 mod 7 i målfelt

Denne uges træningsøvelse byder konstant på overtalsspil. Og øvelsen er hurtigt at sætte igang, for alt du skal bruge er en bold, fire kegler og et målfelt.Formål:

Du kan både vælge at have fokus på spillet med bolden - eller uden bolden. Du kan også gøre øvelsen spillestilsrelateret og have fokus på f.eks. opbygningsspil eller erobringsspil. Spillerne kan placeres ud fra positioner, hvis man ønsker den positions-specifik. Det gør også øvelsen endnu mere kamprelateret, og spillerne kan hver især øve sig individuelt.

Beskrivelse:

Der spilles i målfeltet, som deles op i to lige store halvdele. Der deles to hold med syv spillere på hvert hold. Hvert hold får en halvdel. Antallet af spillere på hvert hold kan evt. udvides, men så skal banestørrelsen naturligvis også gøres større. F.eks. kan øvelsen spilles på normal bane, hvor der så spilles fra målfelt til målfelt og evt. i feltets bredde. På den måde ligner der mere kamp.

Det ene hold starter med bolden, og skal forsøge at holde bolden inden for egne rækker. Det modsatte hold sender fem af sine syv spillere op på modstanderens halvdel for at forsøge at erobre bolden. Lykkedes dette skal de forsøge at spille kuglen tilbage på egen halvdel, og det er nu deres tur til at holde bolden i gang, mens det andet hold nu skal forsøge at erobre bolden tilbage. Der spilles på den måde hele tiden 7:5. Dette kan selvfølgelig ændres, hvis man ønsker at ændre i sværhedsgraden for enten det boldbesiddende hold, eller det hold, der er i pres.

Man kan vælge at sætte scoringer på, så man får konkurrenceelementet bygget på. Der kan være scoring, hvis man f.eks. opnår otte pasninger i træk i holdet.
Har man fokus på presset, kan man sætte scoring på, hvis man lykkedes med at erobre inden en vis tid eller inden modstanderen f.eks. opnår seks pasninger.

Aldersgruppe: Ungdom og senior

Se også

Ugens træningsøvelse uge 12
Ugens træningsøvelse uge 13
Ugens træningsøvelse uge 14
Ugens træningsøvelse uge 15
Ugens træningsøvelse uge 16
Ugens træningsøvelse uge 17
Ugens træningsøvelse uge 18
Ugens træningsøvelse uge 19
Ugens træningsøvelse uge 20
Ugens træningsøvelse uge 22


Log ind