MENU

Ingen fjernstyring af børn på DBU 3-bold Tour

DBU 3-bold Tour er stævner for børn i alderen 5-11 år. Her spilles 3-mands fodbold på små baner med bander omkring og resultater tælles ikke, for alle ender med en medalje om halsen. På søndag foregår det i Skovlund ved Varde - tilmeld senest tirsdag.

foto: Gunnar Einholm
Der mangler ikke intensitet i børnekampene, når banderne holder bolden i gang (foto: Gunnar Einholm).400 børn i alderen 5-11 år dystede i den forgangne weekend i 3-mandsfodbold ved DBU 3-Bold Tour stævnet i Mønsted ved Viborg. Allerede nu på søndag byder vi endnu en gang på DBU 3-bold Tour - denne gang i Skovlund ved Varde. Du kan nå at tilmelde dit hold senest tirsdag den 5. juni på staevner.dk, i KlubOffice eller pr. mail. Det koster kun 200 kroner pr. hold for to timers intensiv fodbold og der er medaljer til alle deltagere.

Men hvad er egentlig særligt ved DBU 3-bold Tour?

Børnene får lov til selv at spille

Børnefodboldtrænere bliver ofte skudt i skoene, at de forsøger at fjernstyre spillerne under kampe. At de i for høj grad dirigerer og vejviser under spillet, hvor spillerne har brug for at udvikle deres egne kompetencer og lære af deres fejl.

Men på DBU 3-bold Tour oplever spillerne, at trænere og tilskuere nøjes med at heppe og opmuntre. Det er i hvert fald erfaringen fra årets første stævner på DBU 3-bold Tour.

- Fra DBU Jyllands side tør vi godt konstatere, at den øgede fokus på at undgå fjernstyring har haft en effekt på DBU 3-bold Tour. I Mønsted levede trænerne i høj grad op til holdningen om at lade børnene selv udvikle spillet, og det gav en meget fin og harmonisk afvikling i en god atmosfære. Det var meget tydeligt for mig, lød det fra stævnespeaker Lars Snedker, som har været idémand bag stævnekonceptet i over 10 år.

Uden mad og drikke duer helten ikke

Den seneste tids varmebølge prægede naturligvis også søndagens stævne hos Mønsted IF, men det havde værtsklubben forudset og forholdsreglerne var simple: masser af boder med både mad og drikkevarer.

Når blot der blev hældt rigelige mængder vand på de særdeles aktive spillere, så var energien ikke til at tage fejl af. Der blev fightet, tryllet og jublet, som var det VM-kampene, der var startet. Og det kan faktisk godt være en lidt overvældende oplevelse for de mindste spillere at "spille kamp".

- For de allernyeste fodboldspillere er DBU 3-bold Tour en god "igangsætter" og stævnet er også et godt sted at engagere forældre i arbejdet omkring holdet, forklarer Lars Snedker.

Alle kan lide DBU 3-bold Tour

Fra både trænere, spillere og forældre lyder der udelukkende rosende toner og positive tilbagemeldinger om DBU 3-bold Tour. Det har værtsklubben en stor andel i.

- Styrken i en mindre klub som f.eks. Mønsted IF er, at alle arbejder sammen om opgaverne. Med en god ledelse og super engagement fra arrangørerne blev det en super oplevelse for alle, betoner Lars Snedker.

Skovlund IF er ligesom Mønsted IF en mindre klub, og lige præcis Skovlund IF er værtsklub for forsommerens sidste stævne på DBU 3-bold Tour søndag den 10. juni. Du kan nå en sidste-øjebliks-tilmelding af dit hold senest tirsdag den 5. juni på staevner.dk, i KlubOffice eller pr. mail. Det koster kun 200 kroner pr. hold for to timers intensiv fodbold og der er medaljer til alle deltagere.

Se meget mere om DBU 3-bold Tour lige her


Log ind