Serie 4-klub med helt egen podcast

To seniorspillere fra IF Ådalen har lavet en ny podcast om livet i den østjyske serieklub. Podcasten skal være underholdende, men også give lokalområdets nysgerrige et indblik i både op- og nedture.


Jacob Andersen (t.v.) og Andreas Jensen er de to gutter bag podcasten tilegnet serieklubben IF Ådalens. Foto: Mads Klinke.


”Hej og velkommen til en lille podcast om IF Ådalen.”

Sådan lyder første lydbid af IF Ådalens Podcast, der er dedikeret udelukkende til livet i og omkring den østjyske serieklub. Podcasten er stablet på benene af Jacob Andersen og Andreas Jensen, der begge spiller i klubben.

- Vi ville gerne lave noget, der er relevant for os og dem i området. For os er det en måde at åbne døren ind til seriefodbolden. Og så er det fedt, at vi måske er de første til at lave en podcast, siger Jacob Andersen, der sammen med makkeren har lagt fem podcasts ud på den første måneds tid.

- Der er gjort meget ud af vores Facebook-side, og vi håber, at podcasten kan være med til at give noget ekstra, siger Jacob Andreasen.

Livets gang i IF Ådalen

Jacob Andersen og Andreas Jensen er begge værter i podcasten, og de inviterer på skift aktuelle folk til en snak om klubbens gang. Gæsterne er trænere, spillere og andre klubfolk, som kan give indblik i, hvad der sker i IF Ådalen.

- Klubben har haft en op- og nedadgående kurve, og med podcasten ønsker vi at give både klubfolk og andre folk i lokalområdet en mulighed for at vide, hvad der sker i klubben, siger Jacob Andersen.

- Vi vil gerne lave den underholdende og med god stemning, lidt som i et omklædningsrum. Der må gerne være en øl på bordet, og så skal folk tale frit fra leveren, fortsætter den 19-årige seniorspiller.

Kød på emnerne

Podcasten er først og fremmest ment som lidt god lir, men drengene bag har også en mission om at fremelske mere fællesskabsfølelse via podcastens evne til at skabe fordybelse.

- Vi mener det faktisk alvorligt med podcasten. Den skal være underholdende, men der skal være noget kød på emnerne. Vi spiller i en klub med historie, og vi tager gerne de seriøse emner og debatterer dem.

- Lytterne kan få et større kendskab til spillerne og trænerne – og dermed et personligt forhold til dem. Det kan være eventuelt være interessant for nye spillere og andre som interesserer sig for seriefodbold, slutter Jacob Andersen.

IF Ådalens Podcast
Navn: IF Ådalens Podcast. I daglig tale blot IFÅ's Podcast.
Udstyr:  En mikrofon til 1000 kroner, samt gratis redigeringsprogram.
Tidsforbrug pr. afsnit: Selve optagelsen, plus cirka to timers lydredigering.
Længde:  Sigter efter afsnit på 25-30 minutter. 
Lokation:  Optager pt i klubhuset. 
Gæster: Trænere, spillere og klubfolk. 
Antal lyttere: 150 lyttere på første afsnit, færre på de efterfølgende. Vil gerne ligge på mindst 100 pr. afsnit. 
Bonusinfo: De har udviklet deres egen jingle til podcasten. 

Log ind