Nyt Jysk Fodbold: Fra ungdom til senior

Fodboldmagasinet Jysk Fodbold rammer i disse dage postkasserne. Denne gang med et stort tema om overgangen til seniorfodbold. Du kan også læse det online lige her.


Ny udgave af Jysk Fodbold er i disse dage på vej til de jyske klubber. Foto: Niels Husted.

Skiftet fra ungdomsfodbold til seniorfodbold betegnes af mange som den største og vanskeligste overgang i fodboldens verden. Højere tempo, hårdere tone og opbrud med holdkammeraterne er blandt årsagerne til, at transitionen er så svær.

Vi har i nyeste udgave af DBU Jyllands fodboldmagasin, Jysk Fodbold, fokus på netop overgangen. Den sportspsykologiske konsulent, Knud Ryom, forklarer i temaet, hvorfor overgangen til voksenfodbold er så markant. Han betoner samtidig vigtigheden af trænerens rolle i transitionen og appellerer til at give ungseniorerne tid til at lære at begå sig med seniorfodbold.

- Især i breddefodbold kan man tænke på, hvor meget er fem sejre værd, hvis man mister fire spillere, som netop er rykket op fra ungdomsafdelingen?, spørger han retorisk i artiklen.

Se hele magasinet ganske gratis lige her

Vi har besøgt tre klubber, som på hver sin måde gør en stor indsats for at give ungdomsspillerne en glidende overgang til seniorafdelingen. Der er masser af gode råd og lavthængende frugter at nappe, så du også sikrer, at de ældste ungdomsspillere bliver ved med at spille fodbold i din klub, når de tager skridtet op i seniorrækkerne.

Se video fra Sædding-Guldager, som giver spillerne en glidende overgang til seniorafdelingen.

Masser af klubhistorier

Foruden temaet er der en stribe historier fra jyske fodboldklubber, som på den ene eller anden måde gør tingene lidt anderledes. Du kan læse om:

Sallingsund FC som har fået økonomisk overskud efter ansættelsen af en sponsoransvarlig.
Fodbolddommeren Bo Hussmann der har tabt sig 80 kilo og bruger dommergerningen til at holde vægten nede.
Tønder Kommune der storsatser på kunstgræsbaner til glæde for kommunes fodboldklubber.
Brønderslev IF hvor tre hjemvendte unge gutter har sat sig godt til rette i bestyrelseslokalet.
Herning KFUM hvor de gør en dyd ud af at byde alle gæster mere end almindeligt godt velkommen.

Endelig har vi som altid en række faste elementer, fx kan du se AC Horsens-træneren Bo Henriksens favoritøvelse.

Læs december-udgaven af Jysk Fodbold her.

Log ind