Vild kamp venter Serie 4-hold i pokalen

Det hører i den grad til sjældenhederne, at et hold fra de lavere serierækker slipper forbi de indledende rundet i DBU’s pokalturnering. Men det er ikke desto mindre sket for Herning KFUM fra Serie 4, som i aften står overfor en hård modstander i turneringen.



Herning KFUM sikrede sig oprykning fra Serie 5 til Serie 4 i foråret. Nu gælder det Sydbank Pokalen. Foto: Privat

Når Serie 4-spillerne fra Herning KFUM i aften løber på banen, så bliver det mod en usædvanlig hård modstander.

Der venter nemlig et opgør i Sydbank Pokalen (tidligere DBU Pokalen), hvor Silkeborg KFUM fra Danmarksserien står på den anden side. Her her huserer blandt andet den tidligere topspiller Thomas Dalgaard.

Herningenserne lægger sig dog ikke ned på forhånd.

- Vi har et godt hold, og vi håber da på, at vi kan vinde igen. Hjertet siger, at vi vinder 2-1, selvom hjernen nok tror mere på et 0-5-nederlag, lyder det fra holdets træner, Michael Thorsen.

Forventer mange tilskuere

Michael Thorsen tror på, at der kommer mange folk på lægterne til det, der på forhånd ligner en kamp med to dårligt-blandende hold i skolegården.

- Jeg tror, at vi bliver mange, for vi har lavet en del PR for kampen. Desuden kommer Sydbank og stiller en fanzone op, og så har vi lige nu fodboldskole i klubben, og jeg forventer, at der er en del, som tager direkte derfra og ned og ser kampen, siger han, inden han løfter lidt af sløret for, hvordan kampen skal gribes an.

- Vi vil spille 4-2-3-1 med højt pres for at genere deres opspil. Så skal vi også lukke ned for spil op igennem midten, for det bruger de en del, siger han og understreger, at det også er planen at trække en del af tempoet ud af kampen.

Fællesskabet er en del af succesen

Det er ikke helt tilfældigt, at holdet fra Herning KFUM er nået så langt i turneringen.

- Vi råder over et godt miks af spillere, som har spillet på et lidt højere niveau før. Og så er en af vores største styrker, at vi er gode venner alle sammen, siger Michael Thorsen, som tror på, at hans hold kan ”gøre ondt” på silkeborgenserne.

- Altså vi har et par hurtige folk oppe foran, og de er måske lidt tunge nede bagi, så jeg synes ikke, vi er helt uden chancer. Det bliver i hvert fald spændende, lyder det.

Kampen starter kl. 18.00.


Log ind