Ting som fodboldspillere gør – og hvorfor det giver mening

Fodboldspillere opfører sig underligt. Eller, det synes folk uden for fodbolden i hvert fald tit. Men se bare her, hvorfor en række af fodboldspillernes handlinger alligevel giver mening.



Lad os se det i øjnene: Fodboldspiller er nok (for udenforstående) lidt underlige nogle gange.

Folk uden for fodbolden ser dog ikke hele billedet af fodboldspillernes lidt aparte handlinger.

For rent faktisk giver det meste af rigtig god mening. Se bare herunder!

1. Synger ”Hvem var det der vandt i dag…”

Det kan virke lidt underligt, at der står en 15-20 personer og synger ”Hvem var det der vandt i dag..”, når det er personerne fra selvsamme hold, som har været med til at sikre sejren.

Har man allerede glemt kampen og resultatet? Er der i virkeligheden tale om en gruppe mennesker, som har en ligeså hullet hukommelse som fisken Dory fra filmen Find Nemo? Og hvorfor i alverden er der ingen, som svarer de stakkels personer?!

Bare roligt, det hele giver mening. For fodboldspillere er sangen et ligeså naturligt ritual, som at sige ”hej”, når man mødes. Sangen giver en følelse af fællesskab og hører bare til. Basta!

via GIPHY

2. Kaster sig ind i menneskemængden i det sekund tasken med spilletøj bliver åbnet

”Slap dog af, det er bare spilletøj”. Sådan kan man godt komme til at tænke, når man ser en flok fodboldspillere kaste sig over tasken med spilletøjet i omklædningsrummet før en kamp.

Det er dog kun folk, som ikke selv har spillet fodbold, som ved, hvorfor det er SÅ vigtigt, at være blandt de første, som får snitterne ned i tasken med spilletøj.

Hvis man først har prøvet at spille en kamp i en halvlaset spilletrøje i størrelse small, selv om man rundede de 100 kilo i sommerferien, så er man ikke længere i tvivl.

Udover at ligne en bodypaintet sumobryder, så har kombinationen af lille trøje og stor krop den ulempe, at man kommer til at bevæge sig mere mekanisk end RoboCop.

Næh nej, det giver skam rigtig fin mening, at spilletøjet på et breddefodboldhold står i højere kurs end bitcoins blandt en forsamling velhavere.

via GIPHY

3. Råber ”Shotgun” når bilerne bliver fyldt til en udekamp

Nogle af jer vil muligvis kende råbet ”shotgun” fra når man skal fordele sæderne i en bil. Udbruddet betyder oversat til forståeligt dansk, at man har ret til at sætte sig på passagersædet ved siden af føreren af bilen.

Det er et råb, som bliver benyttet hyppigt af fodboldhold, når man skal afsted til sine udekampe.

”Kan det ikke være lige meget?”, vil nogen så spørge. Og her er svaret et klart og entydigt ”nej!”.

Hvis man først har prøvet at sidde klemt inde mellem holdets to sværvægtere, ”Bøffen” og ”Fnuggi” på midterpladsen på bagsædet, så ved man, at man som minimum slipper derfra med en sovende balle og halvvejs hold i ryggen. Tilstanden fortager sig som regel først i minutterne før du indtager samme position i bilen på vej hjemad igen.

”Shotgun” er i den grad kommet for at blive!



4. Bruger metervis af sportstape før fodbold

Det kan virke lidt underligt at tapetsere sig selv så meget med sporttape før fodbold, at man mest af alt minder om en ny-indpakket gave i hænderne på en praktikant i Fætter BR-assistent ved juletid.

Tape på hæle, tæer, under knæ, på øreflipper og sågar brystvorter, kan det blive til. Hvad skal det dog til for?

Du skal dog bare en enkelt gang prøve at spille med en sort negl, en svulstig blodvabel eller midt sagt ømme brystvorter, før du er overbevist. Tapen skal på, for den hjælper!

PS: Men husk lige at smide det brugte tape i skaldespanden, ik?!


via GIPHY

5. Skyder med fuld kraft til en bold, som kommer hoppende

Nej, det er nok ikke altid skide smart at tyre bolden mod modstandernes mål, når den kommer hoppende mod dig 17 meter uden for modstandernes målfelt. Det havde nok været smartere at tæmme kuglen og og sende den hen til nærmeste medspiller.

For når sværhedsgraden på skuddet er i top – og spillerens tekniske niveau er i den modsatte ende af skalaen - så er risikoen for at skamskyde læderkuglen over mål og ned i en rododendronbusk i en omkringlæggende have tæt på 100 procent.

Men det er altså totalt ligegyldigt når man tænker på den lykkefølelse det potentielt kan skabe, hvis bolden bare den ene gang ud af 1000 sejler i mål. Sådan en bold SKAL man altså bare forsøge at sende i mål.

via GIPHY




Log ind