MENU

Ny velfærdsalliance med stort bredde-fokus

DBU og Morsø Kommune har indgået en Velfærdsalliance, som indeholder et beskæftigelsesprojekt, et skoleprojekt og klubudvikling. Aftalen løber til udgangen af 2022.Torsdag formiddag blev der sat underskrifter på en ny velfærdsalliance mellem DBU og Morsø Kommune.

Alliancen – som i første omgang løber til udgangen af 2022 - skal styrke kommunens arbejde med velfærd og få flere til at bevæge sig og blive aktive i kommunens fodboldklubber og foreningsliv.

Aftalen er også et udtryk for, at kommunen og DBU vil prioritere hinanden fremadrettet, hvilket forhåbentlig kan danne udgangspunkt for flere såkaldte EDANS-projekter (breddefodbold-projekter) i fremtiden til gavn for de større og mindre lokale klubber.

Det konkrete indhold af aftalen vil komme til at indeholde tre EDANS-projekter: Et beskæftigelsesprojekt, et skoleprojekt og klubudvikling.

DBU Jyllands rolle


DBU Jyllands rolle i de jyske velfærdsalliancer er at være udførende på breddefodbold-elementerne. Og alliancen med Morsø Kommune bygger udelukkende på bredde-tiltag, ikke eksempelvis landskamp-arrangementer eller lignende eliteprojekter, som det er tilfældet i visse andre kommuner.

Foreløbigt er der lagt op til, at beskæftigelsesprojektet starter op i foråret 2019, hvor fodboldklubben Morsø FC bliver en del af initiativet. Tankerne bagved ved skoleprojektet er, at alle skoler i Morsø kommune vil få mulighed for uddannelse inden for sundhed, trivsel, motion samt brobygning til de lokale foreninger.

Derudover vil DBU Jylland i efteråret 2018 (primo november) indkalde til et kommunemøde (dialogmøde) med klubberne, hvor velfærdsalliancen vil blive gennemgået og hvor klubberne har mulighed for at kunne komme til orde med udfordringer og ønsker.

Målet er flere alliancer


Den overordnede målsætning for DBU er, at der skal indgås yderligere 10 velfærdsalliancer i Jylland i løbet af de kommende år. Alliancerne udgør fundamentet for DBU’s landsdækkende kommunestrategi, der løber frem til 2021, og de består af såvel elite- som breddeinitiativer. Hver alliance skal indeholde tre bredde-projekter. Der er allerede nu etableret 10 velfærdsalliancer med jyske kommuner – og disse skal naturligvis også effektueres og vedligeholdes.

DBU’s formand Jesper Møller og DBU Jyllands formand Bent Clausen var sammen med Morsøs borgmester Hans Ejner Bertelsen til stede ved underskrivningsseancen, som fandt sted samtidig med Kulturmødet i Nykøbing Mors.

DBU Jyllands specialkonsulent Jacob Ebsen Madsen og Mike Winther, kommunekonsulent, var også til stede ved underskrivningen, da de bliver nøglespillere i selve det praktiske arbejde med at udfolde alliancen. De udgør desuden 2/3 af DBU Jyllands administrative kommune-setup, der er en direkte udløber af DBU’s nye landsdækkende kommunestrategi og er et udtryk for, at kommunerne er fodboldklubbernes vigtigste samarbejdspartnere. Og at mange fodboldklubber i høj grad efterspørger hjælp til at styrke dette samarbejde.

Læs også:

Regionsformand glæder sig over alliance med Aabenraa Kommune
Fodbold skal løfte velfærden i Aarhus
Fodbolden skal løfte velfærden i Morsø Kommune


Log ind