I Skjern har de kun grønne fodboldbaner

Næsten i hele Jylland er fodboldbanerne knastørre. Men ikke i Skjern, hvor de i to måneder har vandet klubbens otte 11-mandsbaner. Resultat: Grønne og indbydende fodboldbaner.



I Skjern har det ikke færre end otte fremragende 11-mandsbaner. Foto: K.E. Kristensen

- Ét ord: Fremragende!

Sådan beskriver K.E. Kristensen fra Skjern GF banerne på klubbens anlæg, som nu i to måneder er blevet vandet på daglig basis. Både almindelige havevandere og en markvander har været i sving.

- Vi har en 30 år gammel vandboring, som tilhører fodboldklubben, og som vi frit kan benytte, så udover de mange frivillige arbejdstimer, er det ikke meget, det har kostet os, fortæller den vestjyske klubmand.

-  Hele anlægget inklusiv nedgravede rør, boring og vand blev for omkring 18 år siden overdraget fra daværende Skjern Kommune til fodboldafdelingen for en anlægssum på

1,00 krone plus moms. Fodboldklubben skulle så selv betale el og vedligeholdelse af anlægget, fortæller K.E. Kristensen.

Vander i døgndrift

Et særligt, frivilligt vandingshold har taget sig af opgaven, og der er nok at se til, for vandingsmaskinen kører i døgndrift for at sikre klubbens medlemmer grønt græs under støvlerne.

- Det tager cirka ti timer at vande én enkelt fodboldbane, og vi vander både dag og nat, fortæller K.E. Kristensen, som fortæller, at den eneste udgift er til strøm til vandingsmaskinen.

- I fodboldklubben har vi helt overordnet besluttet, at vi gerne vil bruge lidt midler på at give klubbens spillere et ordentligt underlag at spille på. Og vi har da også fået rigtig positiv feedback, siger han.

Startede med rullegræs

Klubbens initiativ startede med, at kommunen kom og reparerede banen med nye græstørv i målfelterne og andre belastede områder. Og det nye græs skulle have vand.

Sådan har det også været i år, hvor det i den kommende tid er græsset på opvisningsbanen, som får lidt ekstra opmærksomhed.

- Fra i morges og frem mod efterårsferien er det opvisningsbanen, som skal have vand, gødning og hele gøjemøjet. For der har vi en kamp med U17-landsholdet, siger K.E. Kristiensen.

Log ind