MENU

Bedre matchning i børnefodboldkampe

Flere ombrydninger i børnefodboldturneringerne skal sikre en bedre matchning af holdene, så der bliver flere jævnbyrdige kampe for de yngste. Husk derfor at indberette resultatet omgående efter hver kamp, så grundlaget for ombrydningen er optimalt.

foto: Henrik Bjerregrav
Ekstra ombrydning skal sikre bedre rammer for børnefodbolden (foto: Henrik Bjerregrav)Børnefodbold er bare sjovest, når kampene er lige og alle har en chance for at få bolden og måske endda score mål.

I et forsøg på at skabe grobund for en bedre matchning af alle børnefodboldhold, afvikler DBU Jylland i efteråret 2018 et forsøg med hyppigere ombrydning i børnerækkerne fra U8 til U12.

Dette testprojekt for at skabe mere jævnbyrdige kampe vil betyde, at alle rækker fra U8 til U12 bliver ombrudt en enkelt gang halvvejs i turneringen, samtidig med at rækkerne igen ombrydes efter turneringsafslutning med henblik på indplacering i foråret 2019.

Bemærk dog: I de rækker, hvor holdantallet besværliggør en fornuftig ombrydning uden for lange kørselsafstande, vil ombrydning ikke finde sted.

- Af hensyn til en optimal ombrydning er det afgørende vigtigt, at resultaterne af alle kampe fra U8 og opefter indberettes omgående efter hver kamp. Ellers er grundlaget for ombrydningen ikke til stede, understreger Johnny Nielsen, turneringskoordinator i Region 3.

Se her, hvordan og hvor nemt resultaterne indberettes

Resultaterne er ikke offentligt tilgængelige, men benyttes som basis for ombrydning,

Sådan ombrydes der lokalt

Vil du gerne have det forkromede overblik over, hvordan ombrydningen håndteres helt lokalt i dit nærområde, så kan du finde information her:

Region 1 - Nordjylland
Region 2 - Midt- & Vestjylland
Region 3 - Midt- & Østjylland
Region 4 - Sydjylland


  

Log ind