MENU

Ugens træningsøvelse: Større spilintelligens

I uge 14 byder ugens træningsøvelse på en interessant måde at udvikle spillerens spilintelligens på. Øvelsen kan bruges fra U13 og op.Træningsøvelsen i uge 14 giver dine spillere øjene i nakken. Eller noget som minder om. Øvelsen, som slet og ret hedder "Større Spilintelligens", træner nemlig spillernes evne til at orientere sig andre steder end kun på bolden. Den kan være lidt svær for spillerne at forstå i starten - og anbefales generelt først fra U13 og op.

Rigtig god fornøjelse!

Formål: At træne spilintelligensen hos den enkelte spiller, som er en vigtig kompetence i moderne fodbold, hvor man hurtigt skal gå fra tanke til handling.
I denne øvelse skal du hele tiden kigge dig over skulderen for at orientere dig efter modstandere og medspillere, så du er I stand til at vurdere dine muligheder og dermed kan træffe den rette beslutning.

Beskrivelse: Der spilles 5:5 (gul mod rød) i midten. På siderne i firkanten er der 8 spillere markeret med bogstaver. A er med A, B er med B osv.
Det gælder om at fastholde bolden i på dit eget holds fødder. Der scores ved, at fx en spiller fra gult hold spiller bolden til spiller A, som spiller en anden fra gult hold (spil på 3. mand). Denne spiller skal inden boldmodtagelse nå at orientere sig på modsatte A og sige 0, 1 el. 2, alt efter hvor mange hænder han/hun har i vejret. Lykkedes dette gives der en scoring. Når spilleren har modtaget bolden spillers bolden ud til en anden af spillerne på sidelinjen osv.

Progression: Man kan gøre det sværere ved at sige, at udover at skulle sige 0, 1 el. 2, så skal han/hun samtidig også nå at klappe antallet af gange.
Man kan også sige, at spillerne på siderne har et maksimalt antal touch på bolden. Det tvinger også dem til at have orienteret sig inden boldmodtagelse, da de skal have truffet deres valg inden modtagelse, så de på første touch kan spille den videre.

Instruktionsmomenter:
- Se-vurder-beslut
- Orientering efter muligheder
- ForberedelseLog ind