MENU

Ugens træningsøvelse: Kvadratisk, praktisk, god

Denne uges træningsøvelse kan ved først glimt virke som rent kaos. Men faktisk er øvelsen rigtig god, når spillerne skal lære at løbe i åbne rum uden bold. Den kan bruges fra U10 og op.”Kom nu, I står og kigger fodbold!”.

De fleste fodboldtrænere ved, at det kan være svært at få sine spillere til at bevæge sig nok uden bold.

Denne uges træningsøvelse kan være en af midlerne til at mere bevægelse omkring boldholderen. Vi har døbt den: ”Kvadratisk, praktisk, god”. Rigtig god fornøjelse:

Der spilles 8:8 i en stor firkant delt i 4 små firkanter – evt. med en joker, hvis det er ulige antal. Reglerne er enkle: Når man har afleveret bolden, skal man løbe ind i en af de andre firkanter, og det må ikke være den, bolden er i. Man skal altså med andre ord løbe væk fra området, hvilket skaber et frit rum, som en anden medspiller så meget gerne skal løbe ind i og tilbyde sig.

Gennem spillets ene regel, ”tvinger” man altså de øvrige medspillere til at forholde sig til, hvordan de kan løbe sig fri for boldholderen, så denne ikke pludselig står helt alene i en firkant med bolden.

Spillet bliver let en smule kaotisk til at starte med, men når lige spillerne fanger idéen, giver det et enormt dynamisk og levende spil.Se også

Ugens træningsøvelse uge 12
Ugens træningsøvelse uge 13
Ugens træningsøvelse uge 14
Ugens træningsøvelse uge 15
Ugens træningsøvelse uge 16

Log ind