MENU

Ugens træningsøvelse: 4 mod 7

Denne uges træningsøvelse på www.dbujylland.dk gør spillere dygtigere til at afleveret til en medspiller under pres. Øvelsen kan modificeres, så den passer på lidt præcis dét, du gerne vil have fokus på.

Hvis du er fodboldtræner, så ved du sikkert, hvor svært det kan være at få spilleren til at bevæge sig nok uden bold. Og du ved også, hvor vigtigt netop dette er, for at skabe muligheder for boldholden. 

Det kan denne ugens træningsøvelse fra DBU Jylland råde bold på. God fornøjelse med øvelsen "Spil og løb".

Der spilles eks. 7:7 på en aflang bane på ca. 40*60 meter. Der scores ved at drible bolden kontrolleret over modstandernes baglinje (kan også spilles med almindelige mål, men det giver ofte et lidt andet udtryk på spillet og fjerner fokus fra formålet). Den eneste anden regel i spillet er, at man – hvis man ikke kan spille bolden fremad, og derfor ender med at spille til siden eller bagud – skal foretage en lille sprint (5-8 meter) frem i banen. Det efterlader selvfølgelig et tomrum, som det nu er op til en anden spiller at udfylde. På den måde ”tvinges” spillerne til at lave en masse bevægelser foran boldholderen og til hele tiden at kigge efter spilmuligheder frem i banen.

Det er vigtigt at understrege over for spillerne, at de ikke skal spille fremad, da de ikke må se sprinten som en straf. De skal vælge den løsning, der er bedst i den givne situation, og en sidelæns eller bagudrettet aflevering inkluderer så bare også et løb frem i banen.

Øvelsen opøver spillernes evne til at skabe bevægelse for boldholderen og øger deres opmærksomhed på at kigge efter muligheder fremad.

Se også

Ugens træningsøvelse uge 12
Ugens træningsøvelse uge 13
Ugens træningsøvelse uge 14

Log ind