MENU

Tidligere superligaspiller har scoret i alle landets rækker

Jacob Stolberg har et helt unikt fodbold-CV. I weekenden spillede den tidligere superligaspiller Serie 5-fodbold for Haderslev FK, og dermed har han nu spillet – og scoret – i alle landets rækker.Jacob Stolberg (i midten) jubler her efter weekendens Serie 5-kamp, som betyder, at den sympatiske sønderjyde nu har spillet, og scoret, i samtlige danske rækker. Foto: Privat

Den tidligere Haderslev FK- og SønderjyskE-spiller Jacob Stolberg fik i weekenden fuldbyrdet en præstation, som bliver svær at gøre efter – nogensinde.

Den 39-årige forsvarsspiller scorede til 1-0 for sit hold, Haderslev FK, da de vandt sæsonpremieren i Serie 5 over Øsby IF. Dermed har Jacob Stolberg prøvet at spille, og score, i samtlige rækker i dansk fodbold. Fra Superligaen til Serie 6. Det er i alt 11 rækker.

- Jeg spillede en Serie 6-kamp i sommeren 2017 lidt ved et tilfælde, og her fik jeg tilmed scoret. Herefter blev det lidt af et mål for mig at opnå den her milepæl, for nu manglede jeg bare at spille, og score, i Serie 5. Og da der så blev oprettet et Serie 5-hold i Haderslev FK denne vinter, så skyndte jeg mig at tilmelde mig til denne her kamp, fortæller Jacob Stolberg.

Kærlighed til fodbolden

Den tidligere superligaspiller har aldrig hørt om, at der skulle være nogen, som har gjort noget lignende. Og forklaringen på, at det overhovedet kan lade sig gøre, er en dybfølt kærlighed til fodbolden.

- Jeg har altid elsket at spille fodbold og sagt ja til at spille på de af klubbens hold, som har manglet en hjælpende hånd, lyder det fra Jacob Stolberg, som udover at spille fodbold i Haderslev FK også er førsteholdstræner i FC Sydvest.

Den sympatiske sønderjyde gik i 2009 ned med stress og depression og skiftede herefter Superligaen i Haderslev ud med Serie 1 i Aabenraa. Her var han med til at rykke op i Jyllandsserien inden turen gik til FC Sydvest, hvor han sammen med holdet rykkede op fra Danmarksserien til 2. division.

Her stoppede han som spiller for tre-fire år siden, hvorefter han rykkede tilbage til Haderslev og HFK, hvor han blev spillende træner for Serie 1- og Serie 2-holdet. Og siden har han spillet, og altså også scoret, for samtlige af klubbens seriehold.

Fra stopklods til midtbanedynamo

Ifølge Jacob Stolberg, så er målene faldet med udgangspunkt i forskellige positioner på banen. Mens han er lykkedes med at score fra en position i midterforsvaret i alt fra Superligaen til Serie 2, så er målene i Serie 3, Serie 4, Serie 5 og Serie 6 faldet fra en placering på midtbanen.

Efter den imponerende præstation er der ikke umiddelbart nogen ny målsætning for Jacob Stolberg.

- Nej, det er der ikke. Selv om nogle af mine holdkammerater mente, at det næste skulle være, at scorede selvmål i alle rækker. Men det har jeg nu ikke nogen plan om, griner han.

Log ind