MENU

Nu gælder "ekstra spiller på banen" i alle jyske ungdomsrækker

Tidligere var det kun i de laveste jyske ungdomsrækker, at det var tilladt at sætte en ekstra spiller på banen, hvis man var bagud med tre mål eller flere. Nu gælder reglen i alle jyske ungdomsrækker.- Nogen tænker måske, at det kan ødelægge deres måde at spille på eller andet, men for de børn, der kommer hjem og skal fortælle om deres kamp, så er det nok sjovere at fortælle om kampens resultat, hvis man ikke har indkasseret et kæmpe nederlag.

Sådan siger Flemming Nielsen fra Erritsø GIF, som trådte op på talerstolen til DBU Jyllands delegeretmøde i januar foran de øvrige jyske fodboldklubber for at motivere klubbens forslag om at gøre en ordning fra de laveste jyske ungdomsrækker gældende i alle jyske ungdomsrækker. Fra Liga 1 til Liga 5. Helt præcis er der tale om muligheden for at sætte en ekstra spiller på banen for hver tre mål man er bagud.

- Vi gør selv kraftigt brug af det på mit hold i Liga 4 – og det samme gælder for vores modstandere. Det har f.eks. betydet, at en træningskamp, hvor vi var bagud 3-0 til et Liga 3-hold sluttede med cifrene 3-2, fordi den ekstra mand (som blev taget ud igen ved 3-1, red.) gav os lidt ekstra selvtillid og tro på tingene, siger Flemming Nielsen.

Stor opbakning blandt de jyske fodboldklubber

På delegeretmødet i januar var der et stort flertal blandt de jyske fodboldledere, som stemte for forslaget. Og det glæder stadig Flemming Nielsen, som håber, at det nedsætter antallet af de rigtig store nederlag i DBU Jyllands turnering.

- Jeg stillede forslaget, fordi jeg selv har været træner i de lavere rækker, hvor vi måtte bruge den her regel, og jeg begyndte at se, at der var mange tilfælde i de højere rækker, hvor der var hold, som løb ind i alt for store nederlag. Med det resultatet, at der blevet trukket rigtig mange hold ud af turneringen, fortæller Erritsø-lederen, som både har fået positiv og negativ feedback på forslaget.

- Jeg har set og hørt nogle højererangerende hold, som mener, at det ikke hører hjemme der. Men jeg har ikke fortrudt ordlyden af forslaget – man kan jo bare lade være med at gøre brug af muligheden, hvis man ikke har lyst, siger han.

Sådan er ordlyden på reglen i DBU Jyllands turneringsreglement:

§ 33.4 I kampe i ungdoms 8:8 og ungdoms 11:11 rækker er det tilladt at sætte én ekstra spiller på banen, så længe et hold er bagud med tre mål eller mere. For hver tre mål ekstra et hold kommer bagud, må der indsættes yderligere en spiller, som tilsvarende skal tages ud ved reducering.

Log ind