MENU

Lidt færre jyder snører fodboldstøvlerne

De nyeste medlemstal fra Danmarks Idræts-Forbund viser et mindre fald i antallet af jyske fodboldspillere. Faldet er størst blandt børnespillerne, mens der er en mindre stigning i antallet af jyske fodboldspillere over 25 år.

Foto: Søren Palmelund

Der er en mindre tilbagegang i antallet af jyske fodboldspillere - men flere voksne spiller fodbold. Foto: Søren Palmelund.

Der er samlet set et mindre fald i antallet af fodboldspillere på de jyske fodboldbaner. Det viser den nyeste opgørelse fra Danmarks Idræts-Forbund.

Medlemstallet er således faldet med 2996 fodboldspillere. Fra 165.202 til 162.206 fodboldspillere. Det giver en samlet tilbagegang på 1,8 procent.

På positivsiden er det dog værd at bemærke en svag stigning i kvindefodbolden – for femte år i streg. I år er der kommet 423 yderligere kvindelige fodboldspillere. Og også blandt de voksne mænd er der en svag fremgang at spore i medlemstallene. Her er der således tale om en stigning på 539 fodboldspillere.

Stadig jydernes fortrukne foreningsidræt

På trods af det overordnede fald er fodbolden stadig jydernes fortrukne foreningsidræt. Og det glæder Bent Clausen, som er formand for DBU Jylland.

- Det er naturligvis aldrig positivt når vores medlemstal daler. Når det er sagt, så er vi stadig den største foreningsidræt i Danmark, hvilket ikke mindst kan tilskrives det kæmpestore arbejde, som alle i og omkring breddefodboldklubberne yder hver evigt eneste dag, lyder det fra Bent Clausen, som dog også kan finde positive tendenser i medlemstallene.

- Det har været et stort fokusområde for os at få flere voksne til at spille fodbold, og det er vi lykkedes med. Flere og flere i det ældre segment ser fodbolden som den bedste måde at motionere på, og tallene understreger, at den store indsats der bliver ydet på det her område bærer frugt. Ikke mindst på grund af tiltag som Fodbold Fitness. Jeg tror og håber, at tendensen fortsætter fremadrettet – og så må vi arbejde endnu hårdere for at knække kurven omkring de yngste fodboldspillere. Det tror vi på kan lykkes med målrettede initiativer som f.eks. indsatsområdet ”Træneren er nøglen”, som dækker over en massiv investering i den danske fodboldtrænerstand, siger han og understreger, at der også på pigeområdet investeres kraftigt i disse år.

I øvrigt glæder Bent Clausen sig over en medlemsfremgang i Aarhus-området på 310 medlemmer. Og her er der tilmed også sorte tal på bundlinjen, når det kommer til børnespillerne.

Seks klubber har over 1000 medlemmer

Medlemsopgørelsen er fortaget over indberetninger fra 924 jyske fodboldklubber, og tallene viser, at der i toppen af excel-arket befinder sig i alt seks jyske fodboldklubber, som har rundet 1000 medlemmer.

Størst er Haderslev FK, som har 1205 fodboldspillere, mens IF Lyseng følger efter med 1156 medlemmer i fodboldafdelingen. På tredjepladsen kommer Odder IGF Fodbold, som kan glæde sig over 1090 medlemmer.

MorsØ FC har registreret den største medlemsfremgang af alle med en fremgang på ikke færre end 221 fodboldspillere.

På landsplan viser tallene også et samlet fald i antallet af medlemmer i fodboldklubberne. I alt 326.538 danskere er medlem i en fodboldklub.

Se også

Flere voksne med færre børn spiller fodbold (dbu.dk) 

Log ind