DN Til Www Foto: Ole Nielsen
DN Oevelse Www

 

Beskrivelse af øvelsen:

Det er en possession-øvelse, hvor man spiller i tre vertikale zoner. Banen er fra kanten af målfeltet og så op til midterlinjen. Der placeres fire små mål – to på kanten af feltet og to på midterlinjen. Der kan spilles 8:8, 9:9 eller 10:10.

Man spiller frit, og det handler så om at score i modstanderens to mål, når man er i boldbesiddelse.

Det angribende hold skal have alle spillerne i midterzonen, og i den zone hvorfra scoringen falder, for at målet tæller. Altså skal alle spillerne stå kompakt og i to tilstødende zoner, når de laver mål.

Det samme gør sig gældende for forsvarsspillerne. Her skal alle spillere være i midterzonen og i den zone, hvor målet indkasseres, ellers tæller målet dobbelt.

Progression:
Banen kan vendes, så man spiller i zoner, der går på tværs af banen. Så bliver fokus lagt på den vertikale kompakthed. De samme regler som beskrevet ovenfor gør sig gældende.

Fokuspunkter:

Vi har fokus på at have backs og kantspillere i den rette position. Når de er på plads, så kan resten af holdet lægge det rigtige pres.

Derudover er fokus på boldomgang, på at vende spillet modsat og på at angribe. Mens det for det forsvarende hold handler om at holde holdet kompakt.

Hvorfor favorit:

Øvelsen fremmer forståelsen af balancen mellem forsvar og angreb.

Fordele:

Man følger spillets regler og skal hele tiden forsøge at finde de rigtige løsninger.

Ulemper:

Holdene ved, hvad de hver især skal. Så det er svært at lykkes med at score.

Niveau og alder:

Den kan benyttes til alle aldre og alle niveauer. Man kan eventuelt skalere ned, så man spiller 3:3 eller 4:4.