MENU

Ændringer i U17 og U19 Drenge-rækkerne

Til efteråret bliver U17 Liga 1 Drenge en ansøgningsrække og også i U19 Drenge venter der ændringer.Der er ændringer på vej i de ældste ungdomsårgange. Foto: Henrik Bjerregrav

Vi har ganske vist først lige taget hul på forårssæsonen i mange af de jyske fodboldrækker, men allerede nu ligger det klart, at U17 og U19 drengerækkerne står overfor en række ændringer til efteråret.

Ændringerne har først og fremmest det formål, at de skal skabe en større jævnbyrdighed i de ældste drengerækker.

Det indebærer bl.a., at øverste niveau i U17 Drenge (Liga 1), igen bliver en ansøgningsrække – ligesom det er tilfældet i U19 Drenge Liga 1 i øvrigt. Der bliver dog kun plads til 24 hold, mens resten kan tilmelde sig i Liga 2 Kval og Liga 3 Kval.

Ombrydning efter fem indledende kampe

I både U17 og U19 Drenge bliver strukturen således, at de hold, som ikke får, eller ønsker, plads i øverste niveau, kan tilmelde sig Liga 2 Kval eller Lige 3 Kval.

Her skal der så spilles 5 indledende kampe før holdene på baggrund af deres resultater bliver ombrudt i henholdsvis Liga 2 og Liga 3 i de resterende kampe.

Ombrydningsmodellen ligger først fast, når antallet af tilmeldte hold og antal puljer er kendt, men udgangspunktet er, at det samlede antal hold i h.h.v. U19 og U17 Liga 2 Kval og Liga 3 Kval skal ombrydes så 40 procent af holdene indplaceres i Liga 2 og 60 procent af holdene i Liga 3.


Enkelt- og dobbeltturnering i vente

Når først ombrydningen er foretaget, så venter der en dobbeltturnering med fireholdspuljer i Liga 2, som byder på seks kampe. I Liga 3 bliver turneringen afviklet som enkeltturnering med seksholdspuljer, hvilket resulterer i fem kampe frem mod vinterpausen, hvor der så nok engang ombrydes frem mod forårssæsonen.

Der er ansøgningsfrist til Liga 1-rækkerne den 28. maj, mens kval-rækkerne har tilmeldingsfrist den 10. juni.

Log ind