MENU

1250 fodboldspillere: Her er trøjenummeret vi helst vil spille med

Er det Ronaldos nummer syv, Paul Pogbas nummer seks eller måske Messis nummer ti, som er det mest populære trøjenummer blandt de jyske breddespillere? Vi har spurgt dem.Målmanden her spiller med nummer 80 - og faktisk vil bare 60 procent af de jyske målmænd helst spille i nummer 1. Foto: Henrik Bjerregrav

De fleste fodboldspillere kender situationen: Den store sportstaske med de nyvaskede spillertrøjer bliver lynet op og placeret midt i omklædningsrummet inden en kamp. Et splitsekund senere kaster holdets spillere sig over de trøjer, som ligger indeni, som var der tale om et rivegilde i Salling.

Der har alle dage været særlig stor rift om udvalgte spilletrøjer i holdsættet.

Nu har DBU Jyllands undersøgt, hvilke trøjer, som de jyske breddefodboldspillere allerhelst vil trække over hovedet. Og især to numre skiller sig ud i toppen.

Nummer 10 holder stadig

I 1980’erne var Diego Armando Maradonas nummer ti særligt eftertragtet. Sådan var det også i 1990’erne, hvor Michael Laudrup tryllebandt alle danske fodboldfans med sine præstationer i Barcelona og på landsholdet og i de seneste to årtier har Messi skabt fornyet hype om de ikoniske trøjenummer.

Og i 2018 er det også nummer ti, som er allermest eftertragtet blandt de jyske fodboldspillere. 10,2 procent angiver nemlig, at de helst vil spille i nummer ti. 6,7 procent af de adspurgte spiller allerede i nummer 10 til dagligt.

Der er dog nærmest ligeså stor rift om trøje nummer syv. Et trøjenummer som spillere som Raúl og Cristiano Ronaldo har været med til at gøre populær. Her angiver 9,9 procent, at det er det nummer, som de helst vil have stående bag på spilletrøjen.

Men også tal som nummer et (8,1 procent), nummer otte (7,6 procent) og nummer seks (6,8 procent) er eftertragtede.

 Målmænd vil i marken


Trøjen nummer ti er ikke særlig populære hos målmændene i den jyske breddefodbold. Nok ikke så overraskende, vil mange mene, da målmænd jo sædvanligvis spiller med nummer et.

Kun 60,1 procent af målmændene vil dog helst spille i nummer et, fremgår det af undersøgelsen.

5,7 procent af målmændene ville foretrække at spille i nummer syv, mens både nummer ni og 11 får 3,2 procent af stemmerne. Måske et udtryk for, at der er markspiller-drømme hos de jyske fodboldmålmænd?

De mest populære trøjenumre i jysk breddefodbold
Trøjenummer Hvor mange der ville foretrække at spille i nummeret
Nummer 1 8,1 %
Nummer 2 4,3 %
Nummer 3 4,3 %
Nummer 4 6,6 %
Nummer 5 4,9 %
Nummer 6 6,8 %
Nummer 7 9,9 %
Nummer 8 7,9 %
Nummer 9
6,5 %
Nummer 10 10,2 %
Nummer 11 6,0 %
Nummer 13 5,1 %
Nummer 99 0,6 %

Log ind