MENU

Uge 39 står i frivillighedens tegn

Fra i morgen, lørdag den 23. september, og en uge frem er der dømt officiel UEFA Græsrodsuge. Det markeres i Jylland med fokus på frivillighedens store betydning.Fodboldens frivillige gør en kæmpe forskel hver dag.

Derfor har UEFA udpeget perioden fra den 23. til den 30. september som officiel græsrodsuge, og DBU Jylland bakker op om initiativet ved at fortælle historien om en håndfuld af de mange tusinde frivillige, der yder en kæmpe indsats i de jyske fodboldklubber.

Frivillige byggede tribune

Tiltaget skal dels hylde de jyske klubbers ca. 65.000 frivillige, dels motivere til endnu mere frivillighed.

Og det er ikke småting, som frivillige kan udrette for deres fodboldklub.

Tidligere har vi fortalt historien om Karup/Kølvrå 07, hvor en gruppe på 20 frivillige byggede en flot, ny tribune. Den frivillige arbejdsindsats anslås til at være mindst 250.000 kroner værd. Her i videoen kan du få en guidet tur rundt på tribunen.

En frivillig nøgleperson

En anden succeshistorie er fortællingen om Linda Mogensen, der er frivilligansvarlig i Langå IK.I løbet af seks måneder lykkedes det hende – og resten af klubben - at rekruttere 50 nye frivillige og samtidig finde finansiering hos Randers Kommunes på 20.000 kroner til projektet.

Læs hele historien om Linda og Langå IK her.

Mandag – og ugen ud – byder vi på en ny række fortællinger og videoer om nogle af de engagerede kvinder og mænd, som får breddefodbolden i Jylland til at leve og blomstre.

Følg os her på hjemmesiden, på Facebook og på Youtube.

Og hvis du har en historie om breddefodbold og foreningsliv, som du synes, at vi skal fortælle, er du altid meget velkommen til at give os et tip.Log ind