Inspiration til Østjyske pigeledere

Pigegruppen i DBU Jylland Region 3 inviterede torsdag aften til dialogmøde med de østjyske pigetrænere og ledere. Her fik de deltagende delt erfaringer og fyldt værktøjskassen op med nye ideer.


DBU Jyllands fodboldcenter i Tilst var torsdag d. 14. september arnested for en masse ideer og inspiration til den østjyske pigetræner. Aftenen, der var arrangeret af pigegruppen i DBU Jylland Region 3, bød på oplæg om pigernes tilgang til fodbolden, den gode pigeafdeling samt de tiltag, som DBU tilbyder som bl.a. Pigeraketten, Hovedet Kroppen Klubben og Bold og Bevægelse.

De 34 deltagere fik udover inspiration fra oplægsholderne også mulighed for at inspirere hinanden med gode ideer og sparring, og det var kærkomment, fortæller Lars Wied og Pernille Rødsig, der deltog på mødet, og forsøger at løbe en pigeafdeling i gang i Kolt/Hasselager IF. Her har man tidligere haft en stor pigeafdeling med klubsamarbejdet KoHBra, men i dag er der langt mellem pigerne i KHIF.

- Vi har været store engang, og det vil vi gerne være igen, og der har vi manglet nogen at sparre med. Fodbolden foregår meget på drengenes præmisser i vores klub, og der er vi blevet bekræftet i, at man er nødt til at lave noget unikt til pigerne. Det skal ikke bare være drengefodbold med piger, men de skal have lov at spille i lyserødt, hvis det er det, de vil, ellers så taber vi dem, siger Lars Wied, der til daglig er pigetræner i klubben.

Nye ideer med hjem
En af oplægsholderne, Annette Westermann, kom også omkring pigernes indlemmelse i foreningslivet, og det var noget, som de to ildsjæle fra KHIF kunne se muligheder i.

- Vi har taget rigtig meget med hjem, men en af de ting, vi kommer til at kigge på er klubånden og at tage del i foreningslivet. Vi har svært ved at engagere forældrene, og der skal vi være bedre til at få dem med ombord. Og så alt det her med at have en tovholder og alliere sig med nogen i bestyrelsen, så man har dem at sparre med, for lige nu er det bare Lars og jeg, siger Pernille Rødsig.

Til slut skulle de mange pigeledere skrive deres to bedste ideer og største udfordring op, som pigegruppen derefter vil tage med hjem for at arbejde med, så de kan sikre, at de rammer rigtigt i deres arbejde.

Bliv en del af fællesskabet
De mange ideer og input fra aftenen bliver behandlet på næste dialogmøde, som afholdes i Vejle i uge 9, hvor pigegruppen håber, at endnu flere vil være med til at udstikke retningen for pigefodbolden.

Den nærmere dato er nu ved at blive afgjort i Facebook-gruppen Pigefodboldtrænere i Jylland, hvor der lige nu stemmes om det.

Her kan du også tanke en masse inspiration, finde slides fra gårsdagens møde og skabe et netværk af andre pigetrænere at sparre med. 

Log ind